Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2020,
14.10

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,52

10

Natisni članek

Sebastian Kurz Hrvaška COVID-19 Koronavirus

Nedelja, 16. 8. 2020, 14.10

3 leta, 8 mesecev

Na Hrvaškem prek 150 okužb, največ spet v Zagrebu in Dalmaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,52

10

Hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 151 novih okužb s koronavirusom. Avstrijski kancler Sebastian Kurz je medtem posvaril pred širjenjem virusa iz držav Zahodnega Balkana, ki da v Avstrijo prihaja "z avtomobilom", torej z dopustniki.

Nacionalni štab civilne zaščite na Hrvaškem je objavil, da so v zadnjih 24 urah v tej državi potrdili 151 novih okužb s koronavirusom, največ v Zagrebu in Dalmaciji. S tem je na Hrvaškem skupno 1185 aktivnih primerov. Ena oseba s covid-19 je umrla.

Na Hrvaškem so doslej potrdili skupno več kot 6500 okužb z novim koronavirusom, covid-19 pa je zahteval 166 življenj. Največ novih primerov so potrdili v petek, ko so zabeležili 208 novih okužb.

V BiH in Srbiji v zadnjem dnevu nekoliko manj okužb

V Bosni in Hercegovini kot tudi v Srbiji so v zadnjih 24 urah zabeležili nekoliko manj primerov okužb z novim koronavirusom v primerjavi z dnevom pred tem. Iz BiH poročajo o 228 novih okužbah, pri čemer je umrlo najmanj devet ljudi. V Srbiji so potrdili 211 novih okužb, v Črni gori pa 75.

 

Dubrovnik
Novice Kako blizu rdečega seznama je Hrvaška?

Kurz svari, da virus prihaja "z avtomobilom"

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes po poročanju STA je dejal, da "virus v Avstrijo prihaja z avtomobilom", s čimer je posvaril pred skrb vzbujajočimi razmerami v državah Zahodnega Balkana, ki so hkrati tudi zelo priljubljene destinacije med Avstrijci, ki potujejo na morje. Kurz se je obenem zavzel tudi za okrepljen nadzor na mejah, ki naj bi ga izvajalo zdravstveno osebje.

mejni prehod Gruškovje
Avtomoto Razmere se umirjajo: največ se čaka na Gruškovju

Sebastian Kurz | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Avstriji so sicer v zadnjih 24 urah zabeležili 191 novih okužb z novim koronavirusom, kar je v primerjavi z dnevom pred tem, ko so poročali o več kot 300 novih okužbah, znaten upad.

Od ponedeljka strožji ukrepi za Avstrijce, ki se vračajo iz Hrvaške

Avstrija je zaradi povečanja novih okužb v državi napovedala strožje ukrepe ob vračanju potnikov iz Hrvaške, ki bodo začeli veljati v ponedeljek. Ti bodo morali predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni. Avstrijsko ministrstvo za zdravje je s ciljem zajeziti širjenje novega koronavirusa že v petek odredilo izvajanje okrepljenega in izboljšanega zdravstvenega nadzora na mejah z Italijo, Slovaško, Slovenijo in Madžarsko.

Avstrija meja | Foto: Reuters Foto: Reuters

V svetu rekordno dnevno število novih okužb s koronavirusom

Po svetu pa so v zadnjih 24 urah zabeležili 294.237 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, je v soboto sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Prejšnji dnevni rekord v številu novih okužb so zabeležili 31. julija, ko so poročali o nekaj več kot 292 tisoč novih okužbah.

Največ okuženih imajo ZDA, Brazilija in Indija, kjer so v zadnjem tednu potrdili po več kot sto tisoč novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Strokovnjaki ocenjujejo, da je dejansko število okuženih še precej višje zaradi majhnega števila testiranj.

Oglejte si še:

koronavirus covid test
Novice Ob manj testih potrjenih 15 okužb

 

Ne spreglejte