Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2020,
10.42

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

34

Natisni članek

Koronavirus

Nedelja, 16. 8. 2020, 10.42

3 leta, 8 mesecev

Ob manj testih potrjenih 15 okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

34

koronavirus covid test | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na praznično soboto so v Sloveniji ob 382 opravljenih testih potrdili 15 okužb s koronavirusom. Za primerjavo: v petek so v Sloveniji opravili več kot tisoč testov in odkrili 32 okužb.

Hospitaliziranih je 17 bolnikov z boleznijo covid-19, od tega so štirje na intenzivni negi. Smrtnih žrtev v soboto ni bilo, je sporočila vlada.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v soboto v Sloveniji 236 aktivno okuženih oseb. Doslej je bilo v naši državi skupno potrjenih 2416 okužb, umrlo je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.

Kot je za RTV povedal vladni govorec Jelko Kacin, je bilo od 15 okužb osem vnesenih. Vlada bo o morebitni uvedbi karantene za prihode iz Hrvaške odločala v četrtek.

Največ okužb v Ljubljani

V soboto je bilo po podatkih tega spletnega portala ponovno največ (sedem) novih okužb potrjenih v Občini Ljubljana, kjer je trenutno 63 aktivnih primerov okužbe. Po na novo potrjenih primerih sledi Občina Tržič, kjer sta bili v soboto potrjeni dve novi okužbi, po eno novo okužbo pa so potrdili v občinah Celje, Šmarje pri Jelšah, Koper, Trbovlje, Vodice in Žiri.

 

Veliko novih okužb med mladimi

koronavirus covid test | Foto: Reuters Foto: Reuters Med okužbami, potrjenimi v soboto, je bilo največ (pet) okužb potrjenih v starostni skupini od 15 do 24 let. Štiri okužbe so bile potrjene v starostni skupini od 45 do 54 let, tri v skupini od 35 do 44 let, dve v starostni skupini od 55 do 64 let in ena v starostni skupini od pet do 14 let, še kažejo podatki Sledilnika.

V Domu starejših Hrastnik v soboto brez novih okužb

V Domu starejših Hrastniku v soboto niso zabeležili novih potrjenih okužb z novim koronavirusom. Zadnja dva primera sta bila potrjena v petek. Doslej je bilo v domu, kjer imajo za stanovalce na voljo 132 postelj, okuženih 52 stanovalcev, od tega je 22 uradno ozdravljenih, devet jih je umrlo. Trenutno je v domu še 21 aktivno okuženih, poroča STA.

Obvezna karantena za vse med 15 in 35 let, ki se vračajo iz Hrvaške?

Ker je vse več vnosov okužb iz tujine, predvsem iz Hrvaške, je prihodnji teden glede na izjave vladnega govorca Jelka Kacina, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka in tudi notranjega ministra Aleša Hojsa pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo.

Med možnostmi je uvedba karantene po povratku v Slovenijo, ki bi jo lahko, kot je omenil Krek, odredili tudi le za osebe, stare med 15 in 34 ali 35 let.

Mejni prehod
Novice Karantena za mlade Slovence, ki se vračajo z dopusta na Hrvaškem?
Ne spreglejte