SiolNET. Avtomoto Promet
4,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
stanje na cestah, 16. avgust

Razmere se umirjajo: največ se čaka na Gruškovju

4,14

termometer

mejni prehod Gruškovje |  | Foto: STA
Foto: STA

Skladno z napovedmi so danes zelo obremenjene številne ceste in predvsem mejni prehodi.

Več kot osemkilometrski zastoj je pred prehodom Šentilj v smeri proti Avstriji, pred karavanškim predorom pa je dolga dva kilometra.

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano je na posameznih odsekih zgoščen promet, potovalni čas pa se podaljša za okrog deset minut.

Na mejnih prehodih s Hrvaško se na vstop v Slovenijo najdalj čaka na Gruškovju in sicer okrog tri ure. Čez dan je bil najdaljši čakalni čas tudi štiri ure.

Tudi iz Hrvaške danes poročajo o povečanem prometu na cestah ob obali in proti notranjosti države oz. mejnim prehodom. Blizu avtocestnih razcepov in počivališč so po navedbah Hrvaškega avstokluba (HAK) možni tudi krajši zastoji. O povečanem prometu poročajo tudi iz več hrvaških trajektnih pristanišč.

Konec počitnic in strah pred karanteno ob vrnitvi

Gostejši promet in zastoji nastajajo med drugim zato, ker se v delu Nemčije, Nizozemske in Švice končujejo počitnice, kar pomeni, da se turisti vračajo z oddiha ob morju. Pričakovati je, da se bo gneča na hrvaških cestah proti mejnim prehodom popoldne še povečala, saj bodo v Avstriji s ponedeljkom začeli veljati strožji ukrepi ob vračanju potnikov s Hrvaške.

Hrvaška Novice Na Hrvaškem prek 150 okužb, največ spet v Zagrebu in Dalmaciji

Ob prevešanju avgusta v drugo polovico pa bi se lahko z dopusta na Hrvaškem začelo vračati tudi več Slovencev. Glede na napovedi pristojnih v Sloveniji je namreč zaradi večanja števila vnosov okužb s koronavirusom pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo.

Mejni prehod Novice Karantena za mlade Slovence, ki se vračajo z dopusta na Hrvaškem?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin