Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
7.38

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

9

Natisni članek

Kim Jong Un Severna Koreja

Sobota, 2. 5. 2020, 7.38

3 leta, 11 mesecev

Resnica ali zavajanje? Severnokorejski voditelj po 21 dneh spet v javnosti. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

9

Kim Jong un | Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je, če držijo informacije, ki jih je javnosti posredovala severnokorejska državna agencija, prvič po 21 dneh pojavil v javnosti. Udeležil se je odprtja tovarne umetnih gnojil v Sunčonu, severno od Pjongjanga.  | Foto Getty Images

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je, če držijo informacije, ki jih je javnosti posredovala severnokorejska državna agencija, prvič po 21 dneh pojavil v javnosti. Udeležil se je odprtja tovarne umetnih gnojil v Sunčonu, severno od Pjongjanga. 

Foto: Getty Images

Potem ko se je skoraj tri tedne ugibalo o zdravstvenem stanju severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, ki naj bi bil po operaciji srca v vegetativnem stanju, nekateri pa so ga razglasili kar za mrtvega, so iz Severne Koreje posredovali fotografije, ki naj bi dokazovale, da je z njim vse v najlepšem redu. Šestintridesetletni voditelj naj bi se ob 1. maju, prazniku dela, udeležil odprtja tovarne umetnih gnojil v bližini glavnega mesta Pjongjang. 

Ali so fotografije verodostojne ali ne, je težko ugotoviti, saj gre za material, ki ga je javnosti posredovala osrednja severnokorejska agencija Korean Central News Agency (KCNA).

Na fotografiji, ki prikazuje trenutek, ko je Kim Džong Un na odprtju nove tovarne umetnih gnojil v kraju Sunčon, severno od glavnega mesta Pjongjang, prerezal rdeči trak, je tudi njegova sestra in svetovaka Kim Jo Džong, ki se jo omenja kot njegovo naslednico.

Kim Jong un | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na fotografijah je tudi večja skupina ljudi, kar je v času pandemije čudno, a ob tem, da v Severni Koreji vztrajajo, da v državi ni niti enega primera okužbe z novim koronavirusom, morda niti ne tako.

Ameriški predsednik Donald Trump novice o severnokorejskem prijatelju ni želel komentirati, dejal je le, da bo imel ob primernem trenutku marsikaj povedati na to temo. 

Novico, da je Kim Džong Un v dobri kondiciji, je potrdil južnokorejski predsedniški svetovalec Mun Dže In, ki je za CNN povedal, da je kljub drugačnim špekulacijam severnokorejski voditelj, ki se je, če informacija drži, v javnosti pojavil prvič po 21 dneh, "živ in dobro".

Kim Jong un | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Vse od 13. aprila naj bi bil nastanjen v luksuznem družinskem letovišču na vzhodni obali Severne Koreje, v kraju Vusan. 

Največ govoric o njegovi smrti je sprožilo dejstvo, da je izpustil proslavo rojstnega dne svojega dedka Kim Il Sunga, ustanovitelja Severne Koreje.

Preberite še:

Kim jong un
Novice Zgolj govorice ali resnica: severnokorejski voditelj na pragu smrti?

 

Ne spreglejte