Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 4. 2020,
14.05

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,94

31

Natisni članek

Kim Jong Un

Sobota, 25. 4. 2020, 14.05

4 leta

Zgolj govorice ali resnica: severnokorejski voditelj na pragu smrti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,94

31

Kim jong un | Kako slabo je zdravstveno stanje severnokorejskega voditelja Kim Džong Una? | Foto Getty Images

Kako slabo je zdravstveno stanje severnokorejskega voditelja Kim Džong Una?

Foto: Getty Images

Na družbenih omrežjih se je začela širiti vest o nenadni smrti severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, ki se že dlje časa ni pojavil v javnosti. Špekulacije o njegovem slabem zdravstvenem stanju so se začele pojavljati 15. aprila, ko je izpustil praznovanje obletnice rojstva svojega dedka in ustanovitelja Severne Koreje Kim Il-sunga. Nekateri tuji mediji navajajo, da je severnokorejski voditelj po neuspešni operaciji srca v vegetativnem stanju.

O slabem zdravstvenem stanju 36-letnega voditelja Severne Koreje se govori že več dni, Peking pa je v četrtek v državo napotil delegacijo, v kateri naj bi bili tudi zdravniki, kar je zbudilo veliko pozorosti.

Ameriška mreža CNN je ob sklicevanju na neimenovanega ameriškega uradnika že v ponedeljek poročala, da ima Washington obveščevalne informacije, da je severnokorejski voditelj v kritičnem stanju po operaciji srca, japonski časopis Shukan Gendai pa piše, da je Kim Džong Un po spodleteli operaciji srca v vegetativnem stanju.

Kim Džong Un med obiskom Vietnama marca lani.  | Foto: Getty Images Kim Džong Un med obiskom Vietnama marca lani. Foto: Getty Images

Tudi južnokorejski spletni časnik Daily NK, ki spremlja novice iz Severne Koreje, navaja, da je imel Kim 12. aprila operacijo srca ali ožilja, da pa so ga po posegu premestili v njegovo vilo, kjer okreva.

Poznavalci severnokorejskega dogajanja pravijo, da če se Kim Jong-un danes, ko v Severni Koreji praznujejo dan ustanovitve njihove vojske (Military Foundation Day) ne bo pojavil v javnosti, potem je razlog za zaskrbljenost upravičen.

Medtem je ameriški predsednik Donald Trump vsa poročila o slabem zdravstvenem stanju severnokorejskega voditelja označil za napačna, poroča STA.

Po drugi strani pa je vir v Južni Koreji v petek za Reuters dejal, da imajo obveščevalne podatke, da je Kim živ in da se bo verjetno kmalu pojavil v javnosti. Njegovega trenutnega stanja in domnevnega sodelovanja Kitajske ni želel komentirati.

Ne spreglejte