SiolNET. Novice Svet
1,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajci okužene osebe prevažajo v "posebnih kletkah" #video

1,64

termometer

Kitajska se že od začetka julija z zapiranjem večmilijonskih mest bori z novim valom okužb s covid-19. Posledično se vsak dan poveča število tujcev, ki so se med potovanjem po azijski velikanki znašli v karanteni in ne vedo točno, kdaj in pod kakšnimi pogoji jih bodo oblasti v Pekingu izpustile nazaj v domovino.

Več kot 80 tisoč turistov se je to soboto znašlo v karanteni zaradi porasta okužb samo v kitajskem turističnem mestu Sanya, poroča CNN. Mesto bodo lahko zapustili šele po tem, ko bodo vsaj teden dni negativni na test za okužbo s covid-19. Omejitev velja tako za domače turiste kot za tujce. Kitajska je načeloma za turiste iz tujine že leta 2020 zaprla svoja vrata, vendar nekaterim še vedno uspe obiskati državo.

Ker se število ujetih v karantene povečuje vsak dan, so na družbenih omrežjih vse pogostejši videoposnetki ravnanja kitajskih oblasti z okuženimi osebami. Po spletu je tako spet zaokrožil videoposnetek očitno okužene osebe, ki jo kitajske oblasti na letališču peljejo v izolacijo kar v posebni "kletki" oziroma izolacijski komori. Podobne prizore smo sicer lahko videli že v začetku leta 2020, a ker so informacije iz Kitajske v zadnjih dveh letih zaradi zaprtja države pred tujino zelo skope, za pričujoči posnetek ne moremo potrditi, da je nastal v zadnjih dneh, kot trdijo osebe, ki ga delijo na spletu.

Sanya na kitajskem otoku Hainan Novice Zaradi izbruha covid-19 ujetih 80 tisoč turistov Kitajska Novice Kitajska nadaljuje vojaške vaje v bližini Tajvana. Napovedali so ... Ou Yang Li-hsing Novice Skrivnostna smrt človeka, ki je na Tajvanu vodil proizvodnjo raket

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin