SiolNET. Novice Svet
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo vse se zanima za nakup hrvaškega otoka ljubezni

0,88

termometer

Galešnjak | Otok Galešnjak so uvrstili na seznam 20 čudes sveta. | Foto: Thinkstock
Otok Galešnjak so uvrstili na seznam 20 čudes sveta. Foto: Thinkstock

Na Hrvaškem je na prodaj del otoka Galešnjak, ki je zaradi svoje srčaste oblike dobil ime Otok ljubezni. Prodajni predstavnik Silvester Kardum je za Novi Radio.HR povedal, da konkretnih ponudb za nakup za zdaj še nimajo, so pa v stik z njimi stopili trije naložbeni skladi in trije zasebniki. 

"Zadovoljni smo. Oglas je sprožil velik odziv, novica je segla v Kanado, ZDA, oglas je bil objavljen celo v Afriki,"  je povedal Kardum.

Otok v obliki srca meri 142 tisoč kvadratnih metrov, od tega je na prodaj nekaj več kot 30 tisoč kvadratnih metrov in s tem več kot 500 metrov obale, je zapisano v oglasu, ki ga najdete tukaj

Galešnjak Novice Na prodaj eden izmed najbolj prepoznavnih hrvaških otokov

Otok Galešnjak, poznan tudi kot otok ljubezni, velja za enega od najbolj priljubljenih hrvaških otokov. Ves otok je sicer v zasebni lasti, lastnikov zemljišč pa je 14 oziroma 15. Otok je izjemno priljubljen tudi med svetovnimi zvezdniki. Pred dvema letoma je rojstni dan na Otoku ljubezni praznovala pevka Beyonce, ki se je pozneje zanimala za njegov nakup. "Ona ni želela le dela otoka. Drugi lastniki pa svoje zemlje niso želeli prodati," je povedal Kardum. 

"Večina kupcev hoče ves otok zase, zato je to oteževalna okoliščina pri prodaji," je pojasnil Kardum, ki je sicer prepričan, da se bo našel nekdo, ki bo želel kupiti le del otoka, ki je na prodaj. 

"Kdor kupi del Galešnjaka in se odloči, da se bo ukvarjal z elitnim turizmom, bo imel kar nekaj dela z zbiranjem vseh potrebnih dovoljenj in obsežne dokumentacije," še dodaja Kardum. 

Plaža Hrvaška Trendi Bodo plaže na Hrvaškem kmalu plačljive? Hrvaška avtocesta cestnina Novice Na Hrvaškem velika sprememba, ki bo vplivala tudi na Slovence

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin