Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2022,
9.17

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

35

Natisni članek

Teksas ZDA strelski napad streljanje

Sreda, 25. 5. 2022, 9.17

1 leto, 11 mesecev

Kdo je 18-letnik, ki je zagrešil enega najhujših šolskih strelskih napadov v zgodovini ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

35

ZDA pretresa nov šolski strelski napad, v katerem je umrlo najmanj 23 ljudi, od tega 19 učencev. Napadalec je 18-letni Salvador Ramos, ki je obiskoval srednjo šolo v mestu. Preden je zagrešil grozljivi zločin, je na Instagramu objavil fotografijo orožja, ki ga je kupil za svoj 18. rojstni dan, in dekletu, s katerim se je pogovarjal, namignil, da ima majhno skrivnost. Kaj točno namerava storiti, ni razkril. 

salvador ramos
Novice Policija tava v temi. Motiv za šolski pokol v Teksasu še vedno neznanka. #foto #video
 

Na začetku strelskega pohoda je Salvador Ramos doma ustrelil babico, ki se v bolnišnici bori za življenje, poroča CNN.

Med strelskim pohodom je nosil neprebojni jopič, preden mu je uspelo vstopiti v prostore osnovne šole Robb v njegovem domačem mestu Uvalde v ameriški zvezni državi Teksas, pa je povzročil tudi manjšo prometno nesrečo. Ubil je najmanj 23 ljudi, od tega 19 otrok. Po dogodku se je zaprl v šolo. Uslužbenec ameriške mejne patrulje, ki je bil v času streljanja v bližini, je odhitel v šolo in ubil 18-letnika, poroča tiskovna agencija Associated Press. 

Ramos je zagrešil najhujši šolski strelski napad v ZDA po napadu na osnovno šolo Sandy Hook v Newtownu v Connecticutu, kjer je decembra 2012 umrlo 20 predšolskih otrok in šest odraslih. 

Objavil fotografijo orožja in namignil, kaj namerava storiti

Orožje, ki ga je Ramos uporabil v poboju, je zakonito kupil na svoj 18. rojstni dan. Fotografije orožja je nekaj dni pred strelskim napadom objavil na svojem profilu na Instagramu. Na eni izmed fotografij je označil dekle, ki jo je, kot poroča Daily Mail, komaj poznal. Ob fotografiji je zapisal, da mora biti hvaležna. Kasneje ji je napisal zasebno sporočilo in namignil, da namerava nekaj storiti: "Imam majhno skrivnost. Rad bi ti povedal ... Nameravam ... "

Potem ko je dekle izvedelo, kaj je storil, je na Instagramu zapisalo, da se nista poznala: "Nič nisem vedela o njem, odločil se je, da me označi na fotografiji." 

Fotogalerija
1 / 4

Izrazila je sožalje žrtvam in njihovim družinam. "Na njegova sporočila sem odgovarjala le zato, ker sem se ga bala. Želim si, da bi ostala budna in ga prepričala, naj ne zagreši grozljivega zločina," je še zapisala. 

Sošolec je povedal, da so ga v šoli zasmehovali zaradi njegovih oblačil in finančnega statusa družine. Po besedah sodelavca je bil na delovnem mestu precej zadržan, še poroča Daily Mail. 

Ne spreglejte