Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2019,
13.39

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Velika Britanija Boris Johnson Theresa May evropski poslanci droge kokain

Sobota, 8. 6. 2019, 13.39

4 leta, 10 mesecev

Kandidat za vodjo britanskih konservativcev Gove obžaluje uživanje kokaina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Kokain | Gove je povedal, da je bil takrat mlad novinar in da si ni predstavljal, da bo vstopil v politiko. Zdaj si želi, da tega ne bi storil, a meni, da te pretekle napake ne diskvalificirajo. | Foto Getty Images

Gove je povedal, da je bil takrat mlad novinar in da si ni predstavljal, da bo vstopil v politiko. Zdaj si želi, da tega ne bi storil, a meni, da te pretekle napake ne diskvalificirajo.

Foto: Getty Images

Britanski minister za okolje Michael Gove, ki je eden od možnih naslednikov Therese May na položaju vodje konservativcev, je priznal, da je pred dvema desetletjema užival kokain. Dodal je, da droge uničujejo življenja, da to globoko obžaluje in da se je to zgodilo na več družabnih dogodkih, preden se je poročil.

Gove je povedal, da je bil takrat mlad novinar in da si ni predstavljal, da bo vstopil v politiko. Zdaj si želi, da tega ne bi storil, a meni, da te pretekle napake ne diskvalificirajo. 51-letnik je odločitev, ali naj prevzame vodenje konservativne stranke, s čimer bi postal novi britanski premier, preložil na svoje kolege v parlamentu in stranki.

Novice Sredina tragedija: umrla Britanka je bila priznana profesorica v Glasgowu

Theresa May je s čela konservativne stranke uradno odstopila v petek, premierske dolžnosti pa bo opravljala, dokler ne bo dobila naslednika. Postopek izvolitve njenega naslednika se bo začel prihodnji teden. Odbor 1922, ki vodi postopek, je že pozval k oddaji kandidatur za novega vodjo stranke. Rok za vložitev se izteče v ponedeljek ob 18. uri po srednjeevropskem času, piše v pozivu.

Doslej kandidaturo napovedalo 11 kandidatov

Najprej bodo v več krogih glasovanja, prvi bo v četrtek, poslanci izbrali dva kandidata za novega vodjo. Med njima pa bo odločilo okoli 125.000 članov konservativne stranke. Novi predsednik bo predvidoma znan v tednu, ki se začne 22. julija.

Theresa May
Novice Mayeva bo tudi uradno odstopila s čela britanskih konservativcev

Doslej je kandidaturo napovedalo 11 kandidatov, med katerimi imata poleg Gova največ možnosti za izvolitev nekdanji zunanji minister Boris Johnson in aktualni zunanji minister Jeremy Hunt.

Tudi Johnson je v preteklosti namignil, da naj bi poskusil kokain, a je kasneje uživanje te droge zanikal. Več drugih kandidatov, vključno s Huntom in nekdanjim ministrom za brexit Dominicom Raabom, je obžalovalo uživanje marihuane v mladosti.

Iskanje pogrešanega Britanca
Novice Našli truplo pogrešanega 23-letnega Britanca #foto
Donald Trump Melania Trump
Novice Nerodno rokovanje Trumpa in britanske kraljice #foto #video
Donald Trump
Novice Trump Britancem: Pripravite se na brexit brez dogovora, pogaja naj se Farage
Ne spreglejte