Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2019,
15.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,15

Natisni članek

Natisni članek

avtocesta avtocesta nesreča nesreča

Petek, 7. 6. 2019, 15.22

5 let, 3 mesece

Sredina tragedija: umrla Britanka je bila priznana profesorica v Glasgowu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,15

52-letna državljanka Velike Britanije, ki je v sredo umrla v prometni nesreči na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami proti Ljubljani, je bila profesorica na Univerzi v Glasgowu. Kolegi so ob izgubi profesorice že izrazili sožalje njeni družini in prijateljem.

Prometna nesreča
Novice V Ljubljani huje poškodovan reševalec, na štajerki umrla 52-letna Britanka #foto #video

Profesorica Anne Porter je bila predstavnica Oddelka za strojništvo, gradbeništvo in znanost na Fakulteti Kelvin v škotskem Glasgowu. Predstavniki fakultete so v izjavi za javnost dejali, da se je profesorica v času nesreče v Ljubljani mudila na študijskem obisku.

"Šola lahko potrdi, da je članica našega osebja tragično umrla v prometni nesreči na študijskem obisku v Sloveniji. Vsi smo zelo osupli in žalostni zaradi tragičnega dogodka. Najgloblje sožalje izrekamo Annini družini in prijateljem," so zapisali v objavi na spletni strani univerze.

Šola je žalostno novico potrdila na svoji spletni strani. | Foto: Glasglow Kelvin Collage Šola je žalostno novico potrdila na svoji spletni strani. Foto: Glasglow Kelvin Collage

V nesreči tudi dva uslužbenca druge univerze

Poleg Porterjeve sta bila v nesreči poškodovana tudi dva uslužbenca Univerze Lanarkshire, kar je potrdila tudi sama ustanova. "Dva naša uslužbenca, ki sta v Slovenijo odpotovala na študijski obisk, sta bila udeležena v prometni nesreči," navaja britanski BBC. 

Spomnimo, nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami proti Ljubljani, se je zgodila v sredo dopoldne. Policisti so ugotovili, da je 54-letni slovenski voznik tovornega vozila renault master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. 

Nesreča na štajerki | Foto: CZR Domžale Foto: CZR Domžale

Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila opel vivaro, ki je kot zadnje stalo v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je kombi odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil citroen berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi prevrnil.

V kombiju znamke opel je bilo šest ljudi, od tega dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. 52-letna profesorica Anne Porter je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. Štirje potniki so utrpeli lahke telesne poškodbe, eden pa je bil huje telesno poškodovan. Vsi poškodovani so bili odpeljani v ljubljansko bolnišnico.

Nesreča na štajerki | Foto: CZR Domžale Foto: CZR Domžale

Voznika renault masterja in citroena berlingo nista bila poškodovana. Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom, rezultati pa so bili negativni. Policisti glede okoliščin nesreče še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

kolesarji
Novice V eni uri tri kolesarske nesreče: v vseh so bili krivi kolesarji
Ne spreglejte