SiolNET. Novice Svet
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj se dogaja? Zaradi močne burje zaprli most na Pag.

2,64

termometer

burja jadran | "Vreme je zelo nevarno. Zavedajte se nevarnosti, bodite pozorni in spremljajte najnovejša vremenska poročila. Ljudem svetujemo, da se izognejo potovanju in bivanju na ogroženih obalnih območjih," so sporočili iz DHMZ. | Foto: Wikimedia Commons
"Vreme je zelo nevarno. Zavedajte se nevarnosti, bodite pozorni in spremljajte najnovejša vremenska poročila. Ljudem svetujemo, da se izognejo potovanju in bivanju na ogroženih obalnih območjih," so sporočili iz DHMZ. Foto: Wikimedia Commons

Na Hrvaškem je zaradi močne burje in sunkov vetra od 75 do 130 kilometrov na uro Hrvaški hidrometeorološki zavod (DHMZ) za petek razglasil rdeče opozorilo na območju Velebitskega kanala. Trajekt na Pag ne vozi, prav tako je zaprt most na Pag. Avtocesti Sv. Rok–Zadar in Delnice–Reka sta odprti samo za osebna vozila. Meteorologi pozivajo k previdnosti pri vožnji in svetujejo odpoved poti na ta območja.

DHMZ je zaradi izjemno močne burje razglasil rdeči alarm za območje Velebitskega kanala. Najmočnejši sunki vetra bi lahko dosegli od 40 do 70 vozlov ali od 75 do 130 kilometrov na uro.

Kitajska. Vojaška parada. Novice So to glavni razlogi, da Kitajska ne bo mogla zavladati svetu?

Ljudem odsvetujejo potovanje

"Vreme je zelo nevarno. Zavedajte se nevarnosti, bodite pozorni in spremljajte najnovejša vremenska poročila. Ljudem svetujemo, da se izognejo potovanju in bivanju na ogroženih obalnih območjih," so sporočili iz DHMZ. Dodali so, da najverjetneje ne bodo pluli niti trajekti, ogrožena pa je tudi obalna infrastruktura.

 

Britney poroka Trendi Dramatična poroka Britney Spears, na slavje vdrl njen bivši mož #foto

burja | Foto: DHMZ Foto: DHMZ

Zaradi slabih vremenskih razmer trenutno ne vozijo trajekti oziroma katamarani na linijah Prizna–Žigljen, Novalja–Rab–Reka in Mali Lošinj–Cres–Reka.

Za območje Kvarnerja so meteorologi razglasili oranžni alarm, območje zahodne Istre ter severne, zahodne in južne Dalmacije pa je obarvano rumeno.

Po nekaterih delih avtocest promet dovoljen le osebnim vozilom

Iz podjetja Hrvatske autoceste so sporočili, da je na nekaterih delih avtocest promet dovoljen samo za osebna vozila. To so avtocesta A1 Zagreb–Split–Ploče med vozliščema Sveti Rok in Maslenica, avtocesta A6 Reka–Zagreb med vozliščema Delnice in Kikovica, deli Jadranske magistrale (DC8) med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno ter DC54 Maslenica–Zaton Obrovački.

aligator Novice To je francoske carinike pričakalo v kombiju dveh Nemcev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin