Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
9.16

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
norčevanje ZDA Bela hiša večerja zbadanje Donald Trump Joe Biden

Natisni članek

Nedelja, 28. 4. 2024, 9.16

2 meseca, 3 tedne

Joe Biden na večerji za dopisnike Bele hiše zbadljiv do Donalda Trumpa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33

Ameriški predsednik Joe Biden se je na sobotni tradicionalni večerji za dopisnike v Beli hiši norčeval iz samega sebe, obenem pa je ostro zbadal republikanskega tekmeca na jesenskih predsedniških volitvah Donalda Trumpa. Posnetek njegovega zbadanja si oglejte zgoraj. Večerja za novinarje in druge ugledne osebnosti je minila tudi v znamenju protestov proti izraelski ofenzivi na Gazo.

Okoli sto protestnikov je pred hotelom Hilton v Washingtonu, kjer je potekala večerja, ob prihodu povabljenih vzklikalo "Sram vas bodi", poroča francoska tiskovna agencija AFP. Več kot 20 palestinskih novinarjev je sicer ta teden v odprtem pismu pozvalo k bojkotu večerje.

Večerja za novinarje in druge ugledne osebnosti je minila v znamenju protestov proti izraelski ofenzivi na Gazo. | Foto: Reuters Večerja za novinarje in druge ugledne osebnosti je minila v znamenju protestov proti izraelski ofenzivi na Gazo. Foto: Reuters

Trump Bidna pogosta imenuje Zaspani Joe

Komik Colin Jost je v svojem nastopu predsednika podražil zaradi njegove starosti in spomnil, kako se je spotaknil na stopnicah letala Airforce One. "Ampak rad bi poudaril, da je ura deset zvečer in Zaspani Joe še vedno bedi, medtem ko je Donald Trump prejšnji teden vsako jutro zaspal na sodišču," je dejal, pri čemer je imel v mislih udeležbo bivšega predsednika na sojenju v New Yorku zaradi plačila za molk porno igralki Stormy Daniels. Trump Bidna pogosto imenuje Zaspani Joe.

81-letni Biden je nato dejal, da je starost edino, kar imata s Trumpom skupnega. "Volitve 2024 so v polnem zagonu in da, starost je pomembno vprašanje. Sem odrasel moški, ki tekmuje s šestletnikom," je dejal o svojem tekmecu, ki je star 77 let, ter se pri tem norčeval iz njegovega obnašanja.

Večerja za dopisnike Bele hiše je tradicionalni dogodek, ki ga organizirajo od leta 1920, predsednik pa na njem običajno zbija šale na svoj račun. Ta tradicija je bila prekinjena le v času, ko je bil v Beli hiši Trump. 

Udeležili so se je tudi številni znani obrazi, kot so igralci Chris PineSophia Bush in Ashlyn HarrisRufus SewellScarlett Johansson ter Molly Ringwald ter Bidnova hči Naomi Biden z možem Petrom Nealem.

Fotogalerija
1
 / 6
Joe Biden
Novice Biden Ukrajincem na skrivaj poslal močno orožje
Joe Biden
Novice Ameriški senat potrdil pomoč za Ukrajino, Izrael in Tajvan
protesti proti Donaldu Trumpu
Novice Trumpov odvetnik pred vrhovnim sodiščem zagovarjal absolutno predsedniško imuniteto
Ne spreglejte