Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
28. 8. 2020,
18.59

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

24

Natisni članek

denar bogastvo Amazon Jeff Bezos

Petek, 28. 8. 2020, 18.59

3 leta, 7 mesecev

Jeff Bezos se je vpisal v zgodovino, nato pa dobil jasno sporočilo: smrt z obglavljanjem

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

24

Potem ko je bil razglašen za najbogatejšega človeka, ki je kadarkoli živel na Zemlji, se je pred vilo ustanovitelja in direktorja spletnega trgovca Amazon Jeffa Bezosa zbralo več kot sto protestnikov. Zahtevali so dvig plač Amazonovih delavcev, med protestom pa so postavili celo giljotino.

Christian Smalls, odpuščeni Amazonov skladiščnik in glavni organizator protesta, je podjetje pozval k dvigu minimalne plače s 15 dolarjev (12,6 evra) na 30 dolarjev (25,2 evra) na uro. Ob tem je zatrdil, da Bezos zasluži štiri tisoč dolarjev na sekundo, poroča Business Insider.

Lauren Sanchez, Jeff Bezos
Novice Jeff Bezos podrl osupljiv mejnik: tako bogat ni bil še noben človek v zgodovini

Njegovo premoženje vredno več kot 200 milijard evrov

Bezos je ta teden z rastjo vrednosti Amazonovih delnic svoje premoženje povečal na neverjetnih 204,6 milijarde dolarjev, s čimer je postal prvi človek v zgodovini, ki ima pod palcem več kot 200 milijard dolarjev.

Amazonove delnice so v sredo zrasle za dva odstotka. Bezosovo premoženje se je s tem povečalo za 4,9 milijarde dolarjev oziroma 4,1 milijarde evrov, poroča revija Forbes, ki že skoraj štiri desetletja sistematično spremlja vrednost posameznih podjetij in njihovih lastnikov.

Bezos, ki ima v lasti 11-odstotni delež Amazona, je tako od srede za kar 90 milijard dolarjev (76 milijard evrov) bogatejši od ustanovitelja računalniškega giganta Microsoft Billa Gatesa, ki ima 116,1 milijarde dolarjev premoženja.

Lauren Sanchez, Jeff Bezos
Trendi Ali je Bezosovo nezvestobo razkrila ženska, s katero je varal ženo?

Močno presegel Billa Gatesa

Forbes poudarja, da je tudi ob upoštevanju inflacije Jeff Bezos najbogatejši človek, ki je kadarkoli živel na Zemlji. Do zdaj je bil rekord v rokah že omenjenega Billa Gatesa, ki je leta 1999 na svojem vrhuncu presegel mejnik sto milijard dolarjev premoženja, kar bi znašalo 158 milijard današnjih dolarjev.

Novi koronavirus koristi Bezosu

Amazonove delnice v zadnjem obdobju rastejo med drugim tudi zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je vplivala na nakupovalne navade ljudi in spodbudila širjenje spletne prodaje. Vrednost Amazona je tako od začetka letošnjega leta zrasla kar za 80 odstotkov, s tem pa tudi Bezosovo premoženje. 

 

 

Ne spreglejte