Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
12.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Natisni članek

eksplozija Azerbajdžan

Nedelja, 4. 10. 2020, 12.30

3 leta, 6 mesecev

Izstrelki na drugo največje azerbajdžansko mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Gaza | Foto Reuters

Foto: Reuters

Armensko-azerbajdžanski konflikt v Gorskem Karabahu se zaostruje. Iz Azerbajdžana so sporočili, da je bilo drugo največje mesto v državi Gandža danes tarča obstreljevanja. Streljanje in eksplozije je bilo slišati tudi v Stepanakertu, prestolnici Gorskega Karabaha.

Novice Trump se je oglasil iz bolnišnice, naslednjih 48 ur bo kritičnih #video

Azerbajdžansko obrambno ministrstvo je na svoji spletni strani zapisalo, da armenske sile z raketami obstreljujejo Gandžo na zahodu države, kjer živi več kot 330.000 ljudi, in nekatere manjše kraje. Po navedbah ruske tiskovne agencije Tass, ki se sklicuje na urad azerbajdžanskega generalnega tožilca, je v obstreljevanju Gandže umrl en človek, več kot 30 pa je bilo ranjenih, piše STA.

Armenska vlada zahtevala ukrepe zoper Turčijo

Turčija, zaveznica Azerbajdžana, je obsodila napad, katerega tarča naj bi bili civilisti. Od začetka spopadov naj bi bilo na azerbajdžanski strani ubitih 24 ljudi, več kot 100 pa ranjenih. Armenska vlada pa je po navedbah Tassa od Evropskega sodišča za človekove pravice (ECHR) zahtevala ukrepe zoper Turčijo zaradi domnevne vpletenosti v azerbajdžanske bojne operacije proti civilistom v Armeniji in Gorskem Karabahu. Ta samooklicana republika z večinsko armenskim prebivalstvom je pod nadzorom Armenije, mednarodnopravno pa je del Azerbajdžana.

Iz prestolnice Gorskega Karabaha Stepanakerta so sicer danes poročali o eksplozijah. Oblasti so sporočile, da je mesto znova tarča azerbajdžanskega raketnega obstreljevanja. V zadnjih dneh se je zvrstilo že več tovrstnih napadov na Stepanakert, zato so se prebivalci zatekli v zaklonišča, številni pa so zbežali proti Armeniji.

Po navedbah AFP se je na desetine beguncev zateklo na območje Gorisa na jugovzhodu Armenije. Najhujši spopadi med Azerbajdžanom in Armenijo v zadnjih letih v Gorskem Karabahu so izbruhnili pred tednom dni. Spor glede tega območja, ki si ga lastita obe državi, sega v 90. leta prejšnjega stoletja, v čas razpada Sovjetske zveze, še navaja STA.

Donald Trump
Novice Trump zaradi covid-19 v bolnišnici, prejel je remdesivir
Ne spreglejte