SiolNET. Novice Svet
3,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ivica Todorić o svojem elitnem življenju: Živim skromno #video

3,05

termometer

Ivica Todorić, nekdanji šef Agrokorja in tajkun, ki je v težave spravil tudi Mercator, ima blokirane račune, a  njegovo življenje je luksuzno. Najprej je živel v zagrebškem dvorcu, za tem pa tudi v eni izmed najelitnejših sosesk Londona. Danes biva nekaj kilometrov iz Londona, poleg vrtoglavih najemnin pa drago plačuje številne odvetnike. Pravi, da je njegovo življenje skromno.

Nekdanji šef Agrokorja pravi, da živi skromno. Dnevno zapravi do 50 evrov, za svoje življenje v Londonu pa plačuje vrtoglave najemnine. Mesečni najem zdajšnjega Todorićevega apartmaja, ki stoji 15 kilometrov iz mesta, stane dobrih 1.600 evrov.

"Živim skromno, z ženo sva varčna"

Iz dvorca v Zagrebu se je Ivica najprej preselil v elitno četrt v Južni Kensigton, kjer živita tudi princ William in Kate Middelton. V eni izmed najelitnejših četrti mesečna najemnina znaša okoli 3.300 evrov.

V eni izmed najelitnejših četrti mesečna najemnina znaša okoli 3.300 evrov. V eni izmed najelitnejših četrti mesečna najemnina znaša okoli 3.300 evrov. Foto: Planet TV

"Podpisali smo polletno pogodbo, potem so me vprašali, ali bi se selil. Pod enakimi pogoji sem dobil drugo lokacijo," je povedal Todorić, ki je živel v stanovanju, katerega polletni najem bi stal okoli dvajset tisočakov. 

Danes ima Ivica najet apartma v manj elitnem predelu Acton, ki je od središča oddaljen 15 kilometrov.

"Ko poleg ni žene, zapravim okoli 16 evrov na dan, če je z mano žena, pa zapraviva dobrih 50 evrov," je povedal Todorić, ki pravi, da sta varčna in da živita skromno.

Za tožbo najema najelitnejše odvetnike

Ivica je v lanskem letu zapravil dobrih 112 tisoč evrov varščine kot prednostni ukrep za svojo svobodo, najemnine so ga do zdaj stale skoraj 135 tisoč evrov, poleg tega si je privoščil več različnih odvetnikov, ki za uro dela zahtevajo tisoč evrov honorarja.

Ivica noče obupati, zato je v zadnjem času najel najboljše odvetnike, ki se bodo postavili po robu odvetnici Clare Montgomery, ki zastopa Hrvaško.

Ker v skladu s sklepom Sveta Evropske unije stroške izvajanja evropskega naloga za prijetje osebe plača država, v kateri postopek poteka, naj bi stroške Montgomeryjeve krila Velika Britanija, ne Hrvaška.  

Preberite še:

Posel danes Ivica Todorić: V Mercatorju bomo naredili tak čudež, da ne boste mogli verjeti (video) Posel danes Ivica Todorić: Končan je največji posel v zgodovini regije Posel danes Zakaj Ivica Todorić meni, da smo Slovenci slabi poslovneži Novice Ivica Todorić, kralj državne pomoči in kioskov Ivica Todorić Posel danes Kako je Ivica Todorić želel poskrbeti zase in najožje sodelavce Agrokor, Todorić Novice Ivica Todorić mora v pripor, preostalih 12 izpuščenih Ivica Todorić Posel danes Ivica Todorić po plačilu varščine na prostosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin