Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2024,
16.20

Osveženo pred

2 uri, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Sohrab Ahmari Elon Musk Donald Trump

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2024, 16.20

2 uri, 48 minut

Iranec svari Trumpa: Čas se izteka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Donald Trump | Bo Donald Trump, ki mu zadnje čase javnomnenjske ankete slabo kažejo, s hvaljenjem Elona Muska, ki ni navdušen nad delavskimi pravicami oziroma pravicami zaposlenih, izgubil pomembne delavske volivce? | Foto Reuters

Bo Donald Trump, ki mu zadnje čase javnomnenjske ankete slabo kažejo, s hvaljenjem Elona Muska, ki ni navdušen nad delavskimi pravicami oziroma pravicami zaposlenih, izgubil pomembne delavske volivce?

Foto: Reuters

Ameriško-južnoafriški tehnološki multimilijarder Elon Musk je postal eden največjih in najglasnejših podpornikov republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Z njim je pred dnevi na omrežju X opravil tudi intervju. A nekateri so prepričani, da bo Muskova podpora v resnici Trumpu škodila, ker od republikancev odganja delavske glasove.

V intervjuju na družbenem omrežju X (nekdaj Twitter) je Donald Trump med drugim pohvalil Elona Muska, ker je ta v podjetju Twitter, potem ko ga je leta 2022 lastniško prevzel, množično odpuščal zaposlene, ki so hoteli stavkati proti njemu.

Ahmari Trumpu: Ne moreš sedeti na dveh stolih hkrati

Te besede so med drugim zbodle v Iranu rojenega ameriškega političnega analitika in aktivista Sohraba Ahmarija. Ta podpira ameriške republikance, a hkrati zagovarja stališče, da morajo biti ameriški konservativci prodelavski, če želijo biti uspešni na volitvah.

Elon Musk
Novice Elon Musk: Moj sin je mrtev

Ahmari je zato v članku v britanskem mediju New Statesman Trumpa posvaril, da se ne more hkrati navduševati nad protidelavsko in protisindikalno usmerjenim tajkunom Muskom in obenem voditi populistične politike. Odločiti se mora za eno od njih, ker ne more sedeti hkrati na dveh stolih.

Je Trumpova prodelavska retorika zlagana?

Ahmari je članek sklenil z naslednjimi besedami: "Z odobravanjem Muskovega brutalnega ravnanja z njegovimi delavci je Trumpova kampanja žal dala prav tistim, ki so njegovo prodelavsko retoriko videli le kot fasado. Še vedno obstaja možnost, da Trumpova ekipa dokaže, da se ti kritiki motijo, na primer tako, da predlaga reformo delovnega prava, ki bo zmanjšala razliko v pogajalski moči med delodajalci in zaposlenimi. Toda čas se izteka."

Elon Musk, Donald Trump
Novice Odmeven intervju: po več kot letu dni se je Donald Trump vrnil na omrežje X
Elon Musk, Tesla
Novice Elon Musk napoveduje: To je vojna
Elon Musk
Novice Oglasil se je Muskov mrtvi sin
Taylor Swift
Novice Veliki spopad med Taylor Swift in Elonom Muskom?
Ne spreglejte