Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
17.10

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Hrvaška minister Andrej Plenković

Sobota, 11. 11. 2023, 17.10

5 mesecev, 2 tedna

Hrvaški premier po prometni nesreči razrešil obrambnega ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54
Andrej Plenković | "V teh okoliščinah sem Banožića razrešil s položaja ministra za obrambo," je na novinarski konferenci dejal Plenković. | Foto Hina/STA

"V teh okoliščinah sem Banožića razrešil s položaja ministra za obrambo," je na novinarski konferenci dejal Plenković.

Foto: Hina/STA

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes razrešil hrvaškega ministra za obrambo Maria Banožića, ki je danes zjutraj povzročil hudo prometno nesrečo blizu Vinkovcev na vzhodu države, v kateri je umrl en človek, sam pa je bil huje poškodovan. Ob tem je Plenković izrazil sožalje družini umrlega, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"V teh okoliščinah sem Banožića razrešil s položaja ministra za obrambo," je na novinarski konferenci dejal Plenković. Pojasnil je, da je za opravljanje nalog obrambnega ministra pooblastil državnega sekretarja Zdravka Jakopa.

Izrekel je sožalje družini umrlega voznika in napovedal, da ji bodo skušali pomagati. Premier je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi stanja ministra, ki je v nesreči utrpel hude poškodbe.

Kot je pred tem na ločeni novinarski konferenci povedal namestnik direktorja kliničnega centra v Osijeku, kjer je Banožić trenutno na zdravljenju, je minister na oddelku za intenzivno nego, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ima poškodbe možganov, prsnega koša, trebuha in okončin, ni pa znakov notranjih krvavitev. Nesreče se sicer ne spominja, poroča hrvaški spletni portal Index.hr.

Nesreča se je zgodila danes zjutraj

Nesreča se je zgodila zjutraj blizu Vinkovcev, ko je Banožić z osebnim avtomobilom v gosti megli prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je peljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je v nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci in ga nato premestili v klinični center v Osijeku.

Namestnica županijskega državnega pravobranilca iz Vukovarja Biljana Luburić je potrdila, da je prometno nesrečo povzročil Banožić. Ob tem pa dodala, da je preiskava nesreče še vedno v teku.

Po hrvaški zakonodaji je za povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom predvidena zaporna kazen od treh do 15 let, v primeru, da gre za nesrečo iz malomarnosti, pa ta kazen znaša od enega do osmih let zapora, poroča index.hr.

Mario Banožić
Novice Hrvaški obrambni minister udeležen v nesreči s smrtnim izidom
Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice Šempeter pri Gorici: umrla ženska, na katero se je na martinovanju podrlo drevo
Ne spreglejte