Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
11.01

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,72
Mario Banožić prometna nesreča

Natisni članek

Sobota, 11. 11. 2023, 11.01

8 mesecev, 1 teden

Hrvaški obrambni minister udeležen v nesreči s smrtnim izidom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,72
Mario Banožić | Foto STA

Foto: STA

Hrvaški minister za obrambo Mario Banožić je bil danes zjutraj udeležen v prometni nesreči blizu Vinkovcev na vzhodu države, v kateri je umrla ena oseba. Minister je utrpel poškodbe glave in možganov ter so ga že prepeljali v bolnišnico. Po besedah tiskovnega predstavnika vlade ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

"Danes ob 6.15 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči na državni cesti DC-55 pri izvozu iz Vinkovcev proti Županji, v kateri sta bila udeležena kombi in osebno vozilo. Voznik kombija je v nesreči umrl, voznika osebnega vozila pa so zaradi poškodb prepeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci," je sporočila hrvaška policija. Dodala je, da preiskava nesreče poteka.

Da je osebno vozilo, udeleženo v prometni nesreči, vozil minister Mario Banožić, je potrdilo hrvaško obrambno ministrstvo.

Odpravljal naj bi se na lov

Tiskovni predstavnik vlade Marko Milić je sporočil, da je Banožić utrpel hude poškodbe, a da ni v smrtni nevarnosti. Navedel je še, da ga bodo še danes premestili v klinični center v Osijeku, poroča hrvaški spletni portal Index.hr.

Po navedbah hrvaškega medija 24sata naj bi se Banožić odpravljal na lov, med prehitevanjem tovornega vozila pa trčil v kombi. Navedb portala za zdaj še niso uradno potrdili.

Ne spreglejte