Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 8. 2020,
11.24

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72

33

Natisni članek

okužba Koronavirus Hrvaška

Sobota, 22. 8. 2020, 11.24

3 leta, 8 mesecev

Hrvaška spet podrla rekord. Odkrili so 306 novih primerov okužb. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72

33

Potem ko so včeraj na Hrvaškem potrdili 265 novih okužb z novim koronavirusom, so danes število še presegli in jih odkrili še 41 več. To je že četrti dan zapored, ko so podrli lastni rekord po številu novookuženih v enem dnevu.

koronavirus covid test
Novice V Sloveniji včeraj potrjenih 43 novih okužb

Hrvaška je spet podrla lastni rekord po številu novookuženih v enem dnevu. Pri 2.574 testiranih je bilo v zadnjih 24 urah 306 pozitivnih. Aktivno obolelih za boleznijo covid-19 je v državi trenutno 2.052. Hospitaliziranih je 143 ljudi, od tega jih 12 diha s pomočjo ventilatorja, ena oseba je umrla. Poročajo tudi, da naj bi bili novi žarišči dve poroki.

Nacionalni štab napovedal nove ukrepe

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer, pa do danes se je z novim koronavirusom skupno okužilo 7.900 oseb, 170 jih je umrlo, 5.678 pa jih je okrevalo, poroča Index.hr. Trenutno je v samoizolaciji 6.868 oseb. Največ novoodkritih primerov prihaja iz Splitsko-dalmatinske županije, kjer so jih zabeležili 92, sledi prestolnica z 58 primeri.

Nacionalni štab je na predlog lokalnih štabov na območju splitsko-dalmatinske županije zato danes napovedal nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb, ki bodo veljali od ponedeljka, in sicer za 14 dni. Na porokah bo lahko največ 50 ljudi, druga zasebna praznovanja pa bodo lahko samo v krogu družine z največ 20 ljudmi. V barih in lokalih bodo lahko gostom stregli samo na odprtih prostorih, kot so terase. Na pogrebih bo lahko največ 50 ljudi, piše STA.

Turisti množično zapuščajo Hrvaško

Hrvaška | Foto: Reuters Foto: Reuters Zaradi velikega porasta okužb v tej državi je Velika Britanija v četrtek uvrstila Hrvaško na rdeči seznam. Podobno so storili tudi v Nemčiji, kjer je nemški inštitut za nevarni območji razglasil Šibeniško-kninsko in Splitsko-dalmatinsko županijo. Prav zato turisti množično zapuščajo državo.

Kot poroča portal Index.hr, je bilo že včeraj 20 tisoč turistov manj kot dan prej, od tega je Hrvaško že zapustilo okoli štiri tisoč Nemcev in 4.354 slovenskih državljanov. Kot poročajo hrvaški mediji, bo množično zapuščanje države pomenilo hud udarec za konec hrvaške turistične sezone, še posebej zato, ker so bili slovenski gostje to sezono med najštevilčnejšimi. 

Slovenci množično zapuščajo sosede

Ker je tudi Slovenija Hrvaško v petek od polnoči uvrstila na rdeči seznam, imajo dopustniki do ponedeljka čas, da se vrnejo v Slovenijo, sicer bodo morali ob vrnitvi v 14-dnevno karanteno. Ponekod na meji s Hrvaško sicer nastajajo daljše čakalne dobe, ki pa kljub uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam za avgustovsko soboto niso neobičajno dolge.

Da uvedba karantene za slovenske državljane za zdaj ni vplivala na dolžino kolon, kažejo tudi informacije z mejnih prehodov, da med vozniki prevladujejo tujci. Več Slovencev tako pričakujejo v prihodnjih dneh.

Stanje na mejnih prehodih:

Preverite, kako lahko z aplikacijo pot iz Hrvaške načrtujete tako, da se izognete hujši gneči. Preverite tudi seznam manj znanih mejnih prehodov s Hrvaško, kjer gneče pogosto ni:

Novice Pobeg iz Hrvaške: kako se izogniti gneči na meji #video

Preberite še:

Novice Pred Karavankami 10-kilometrski zastoj #video
Dragonja, mejni prehod, meja, Hrvaška
Novice Lastniki nepremičnin in plovil ter pavšalisti na Hrvaškem bodo mejo lahko prestopili večkrat

 

Ne spreglejte