SiolNET. Novice Svet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hotel za čebele? #video

0,04

termometer

"Veliko ljudi nas sprašuje, ali je naš med pravi, domač," je povedal Domagoj Balja, zato se je odločil, da bo izkušnjo čebelarstva ponudil širšemu občinstvu.

V Garesnici na Hrvaškem se je odprl prvi hotel s petimi zvezdicami za čebele. Domagoj in njegova žena sta se odločila ponuditi izkušnjo čebelarstva brez večjih obveznosti. Vsi zainteresirani sklenejo triletno pogodbo za približno 333 evrov in v tem času je polovica pridobljenega medu najemnikova, druga pa lastnikova.

Trenutno oddajajo 25 čebelnjakov, ponudili pa bi jih lahko največ 40. To počnejo iz veselja do čebelic in z željo približati čebelarstvo ljudem, saj jim hotel ne pomeni vira dohodka.

Stranka hotela za čebele pove, da je med odličen in da so natočili približno devet kilogramov medu, od katerega je dobila okoli štiri kilograme.

Telekom Slovenije Novice Ob 30-letnici mobilne telefonije Telekoma zbiranje odsluženih mobitelov: v zameno za njih bodo posadili medovita drevesa Čebele čebelnjak Novice Najslabša čebelarska sezona v zgodovini: kje boste kupili med? čebele eta kamnik Novice Živi spomenik, ki podarja življenje: "Hvala, čebele"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin