Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2022,
18.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

10

Natisni članek

COVID-19 epidemija

Ponedeljek, 18. 7. 2022, 18.47

1 leto, 9 mesecev

Evropska komisarka za zdravje poziva: Pripravite se na nov val okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

10

Epidemija koronavirus | Ker prebivalci Evrope kljub naraščajočemu številu primerov večinoma uživajo poletje brez omejitev, si je treba še naprej prizadevati za zajezitev pandemije. | Foto Getty Images

Ker prebivalci Evrope kljub naraščajočemu številu primerov večinoma uživajo poletje brez omejitev, si je treba še naprej prizadevati za zajezitev pandemije.

Foto: Getty Images

Evropska komisarka za zdravje Stela Kiriakides je danes pozvala 27 ministrov za zdravje v državah članicah EU, naj preostanek poletja izkoristijo za priprave na pričakovani novi val okužb s covidom-19 jeseni in pozimi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Zaradi morebitnega poslabšanja epidemioloških razmer je ključnega pomena, da smo vsi pozorni. Poletne mesece je treba izkoristiti za sprejetje potrebnih zdravstvenih ukrepov, ki nas bodo jeseni in pozimi pripeljali skozi naslednjo fazo pandemije," je dejala evropska komisarka.

Ker prebivalci Evrope kljub naraščajočemu številu primerov večinoma uživajo poletje brez omejitev, si je treba še naprej prizadevati za zajezitev pandemije, je poudarila in pri tem opozorila, da je za novi val značilnih vse več hudih primerov bolezni in hospitalizacij.

Kiriakidesova je pozvala tudi k okrepljenim prizadevanjem v zvezi s primarnim cepljenjem proti covidu-19 in dodatnimi odmerki, pripravi prihodnjih kampanj cepljenja na podlagi cepiv proti podrazličicam omikron ter celoletnemu nadzorovanju in testiranju.

Zdravstveni organi morajo zagotoviti ustrezne zaloge medicinske opreme in pripraviti načrte za nepredvidljive razmere, ki bodo omogočili varno vrnitev na delo in v šolo po poletnih počitnicah, je še dodala.

korona golob mediji
Novice Golobova izjava o slani vodi in sončenju odmeva v tujini
Koronavirus, Korona. Covid. Covid-19. Cepjenje. Test. Testiranje. Maske.
Novice Za nami je najslabša nedelja po 10. aprilu
Kitajska covid
Novice Izredne razmere na Kitajskem: toliko okužb niso imeli vse od maja
Ne spreglejte