Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2011,
16.58

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Danska Nemčija

Torek, 9. 8. 2011, 16.58

8 let, 2 meseca

Danska bo v Nemčiji začela postavljati obmejno infrastrukturo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danska bo na nemški strani avtocestnega mejnega prehoda Ellund na dansko-nemški meji septembra začela postavljati obmejno infrastrukturo.

Kot je pojasnil predstavnik ministrstva za promet v nemški zvezni deželi Schleswig-Holstein, bodo gradbena podjetja septembra začela na avtocesti postavljati signalizacijo za zmanjšanje hitrosti, semaforje in zapornice. "Infrastruktura ni povezana s poostritvijo nadzora na meji" Danska naj bi postavitev infrastrukture na meji načrtovala že več let. Kot zagotavlja, naj bi z njo olajšali nadzor na meji ter izboljšali varnost v prometu. Dejstvo, da postavitev infrastrukture sovpada z okrepljenim nadzorom na mejah z Nemčijo in Švedsko, notranjih mejah v schengenskem prostoru, pa naj bi bilo zgolj naključje. EU je zaskrbljena zaradi načrtov EU se je na danske načrte odzvala z zaskrbljenostjo. Tiskovna predstavnica Evropske komisije je poudarila, da v Bruslju zelo pozorno spremljajo razmere in da danske oblasti evropskim še niso priskrbele zadostnih informacij.

V EU zagotavljajo, da so bila gradbena dela, ki jih bodo začeli izvajati septembra, po njihovih podatkih predvidena šele za prihodnje leto. "Če bo v zvezi s tem prišlo do novih dogajanj, jih bomo nadzorovali in opazovali, če je to v redu," je dejal predstavnik komisije Olivier Bailly. "Če bo danski nadzor na meji nesorazmeren ali bo oviral prost pretok blaga ali ljudi, bomo posredovali, " je še napovedal. Danski načrti so sprva naleteli na veliko nerazumevanje tudi na nemškem zunanjem ministrstvu v Berlinu.

Spomnimo: Danska je okrepljen nadzor na mejah z Nemčijo in Švedsko začela izvajati 5. julija. Dodatni cariniki izvajajo nadzor s ciljem zajezitve čezmejnega kriminala. Danska naj bi okrepljen nadzor izvajala "na nekaterih mestih na podlagi analiz tveganja", kar naj ne bi bilo v nasprotju s schengenskimi pravili, ki prepovedujejo "sistematičen nadzor" na notranjih mejah.

Ne spreglejte