SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusija objavila fotografije z mesta nesreče Stremusova

10

termometer

Ramzan Kadirov | "Potem ko je ocenil pluse in minuse, je general Surovikin sprejel težko in dobro odločitev. Že od začetka smo vedeli, da bo Herson težka bitka," pa je umik komentiral čečenski voditelj Ramzan Kadirov. | Foto: Reuters
"Potem ko je ocenil pluse in minuse, je general Surovikin sprejel težko in dobro odločitev. Že od začetka smo vedeli, da bo Herson težka bitka," pa je umik komentiral čečenski voditelj Ramzan Kadirov. Foto: Reuters

259. dan vojne v Ukrajini. Ruska stran je objavila fotografije s kraja nesreče v kateri je, kot trdijo, umrl Kiril Sergejevič Stremusov, ki je bil eden najvišje razvrščenih predstavnikov proruskih sil v Ukrajini. "Odločitev o odhodu iz Hersona bi lahko povzročila resno izgubo zaupanja v Putina in posledično destabilizirala razmere," je zapisal svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko, potem ko je danes ruski obrambni minister Sergej Šojgu zapovedal umik vojske iz mesta Herson. Nikolaj Patrušev, predsednik ruskega varnostnega sveta in eden največjih zaveznikov predsednika Vladimirja Putina, je medtem včeraj prispel v Iran, kjer se bo verjetno poskušal dogovoriti o nakupu balističnih raket, ki jih Rusija potrebuje za vojno v Ukrajini, je sporočil Inštitut za vojne študije (ISW).

Dnevni pregled najpomembnejših dogodkov:

21.44 Stoltenberg na obisku v Londonu izpostavil pomen nadaljnje podpore Ukrajini
20.44 Rusija objavila fotografije z mesta nesreče Stremusova
19.58 Geraščenko: Umik iz Hersona bi lahko med Rusi povzročil resno izgubo zaupanja v Putina
16.35 Ruski obrambni minister Šojgu ukazal umik vojske iz Hersona
16.31 Umrl namestnik vodje separatističnih oblasti regije Herson
15.54 Ali fotografija potrjuje, da so Ukrajinci osvobodili mesto v bližini Hersona?
15.27 Rusija in Iran želita okrepiti medsebojne odnose, zlasti gospodarske
14.38 Sean Penn svojega oskarja podaril Zelenskemu
14.25 Ukrajina: Kremelj je izčrpan, Putin v Iran poslal svojega človeka
13.17 Rusija tudi po vmesnih volitvah pričakuje slabe odnose z ZDA
12.51 Rusija v šolah uvaja vojaško usposabljanje
11.34 Ukrajinski preiskovalci zbrali ostanke tisoč ruskih raket 
10.01 Hudi spopadi na jugu Ukrajine, ruske sile pregnane iz zasedenega mesta?
6.25 Guverner: Ruske sile so na regijo Sumi izstrelile 59 raket
6.20 Zelenski: V Donecku se nadaljujejo brutalni spopadi 
1.15 Rusi: Ukrajinska vojska izvedla nov napad na Herson, poteka huda bitka

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

21.44 Stoltenberg na obisku v Londonu izpostavil pomen nadaljnje podpore Ukrajini

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg se je danes v pogovoru z britanskim premierjem Rishijem Sunakom v Londonu zahvalil Veliki Britaniji za pomemben prispevek zavezništvu in močni podpori Ukrajini v vojni z Rusijo. Izpostavil je pomen nadaljnje podpore Kijevu ne samo za Ukrajince, ampak tudi za članice zavezništva, so sporočili iz Nata.

V izjavi po srečanju na sedežu britanske vlade je Stoltenberg pohvalil Veliko Britanijo zaradi vodenja večnacionalne bojne enote Nata v Estoniji in ker je zagotovila letala in ladje za patrulje zavezništva.

Pozdravil je tudi močno britansko podporo Ukrajini, vključno z urjenjem skoraj 30 tisoč ukrajinskih vojakov v zadnjih letih.

Izpostavil je pomen nadaljnje podpore Ukrajini. "Zmaga ruskega predsednika Vladimirja Putina v Ukrajini ne bi bila katastrofalna samo za Ukrajince, ampak bi bili zaradi nje tudi mi bolj ranljivi," saj bi bilo sporočilo Putinu in drugim avtoritarnim voditeljem, da lahko cilje dosegajo z uporabo brutalne vojaške sile, je opozoril.

Na novinarsko vprašanje, kako komentira današnjo napoved umika ruskih sil iz ukrajinskega mesta Herson, je odgovoril, da je videl napovedi, a da je treba počakati, kaj se bo dejansko zgodilo na terenu.

Ocenil je, da je spodbudno videti, kako so ukrajinske sile sposobne osvoboditi več ozemlja. "Zmage, ki jih dosegajo, pripadajo pogumnim ukrajinskim vojakom, vendar je bistvenega pomena tudi podpora, ki jo prejemajo od Združenega kraljestva in zaveznic Nata," je dejal.

Stoltenberg je bil prvi tuji visoki predstavnik, s katerim se je Sunak sestal na Downing Streetu, odkar je prevzel položaj pred dvema tednoma. Britanski premier izjave po pogovoru ni dal, ob njegovem začetku pa je izpostavil, da Nato ostaja "temeljni kamen" varnosti Združenega kraljestva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med obiskom v Združenem kraljestvu se je generalni sekretar danes v Londonu srečal tudi z britanskim zunanjim ministrom Jamesom Cleverlyjem. Z obrambnim ministrom Benom Wallaceom je obiskal vojaško oporišče, kjer urijo ukrajinske vojake.

20.44 Rusija objavila fotografije z mesta nesreče Stremusova

Potem ko so ruski mediji sporočili, da je v prometni nesreči umrl Kiril Sergejevič Stremusov, ki je bil eden najvišje razvrščenih predstavnikov proruskih sil v Ukrajini, je sedaj ruska stran objavila še fotografije s kraja nesreče. Ruski mediji v zvezi z nesrečo trdijo, da je do nesreče verjetno prišlo, ker je voznik avtomobila, v katerem je bil Stremousov, izgubil nadzor in trčil v tovornjak. Za smrtno nesrečo naj bi bil kriv voznik tovornjaka, so zapisali.

19.58 Geraščenko: Umik iz Hersona bi lahko med Rusi povzročil resno izgubo zaupanja v Putina

"Odločitev o odhodu iz Hersona je v Rusiji povzročila precejšnje kritike. Dejal je tudi, da bi ta poteza lahko povzročila resno izgubo zaupanja v Putina in posledično destabilizirala razmere v državi," je o umiku ruske vojske iz Hersona na Twitterju zapisal svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko.

Ob odhodu ruske vojske iz Hersona sta se oglasila tudi Prigožin in Kadirov.

"Tako se v vojnah ne zmaguje. Zdaj je pomembno, da ne potonemo in ne podležemo paranoji. Moramo narediti zaključke in poskrbeti, da se napake ne ponovijo," je odločitev o odhodu iz Hersona komentiral Jevgenij Prigožin, vodja Wagnerja.

"Potem ko je ocenil pluse in minuse, je general Surovikin sprejel težko in dobro odločitev. Že od začetka smo vedeli, da bo Herson težka bitka," je umik komentiral čečenski voditelj Ramzan Kadirov.

16.35 Ruski obrambni minister Šojgu ukazal umik vojske iz Hersona

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes ukazal umik ruskih sil z desnega brega reke Dneper v ukrajinski regiji Herson, tudi iz mesta Herson, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Začnite umikati vojake," je dejal Šojgu na srečanju s poveljnikom ruskih sil v Ukrajini Sergejem Surovikinom, ki ga je prenašala televizija. Surovikin je dejal, da je predlagal "težko odločitev" o umiku iz Hersona in utrditvi obrambe na levem bregu reke Dneper. Surovikin je priznal, da ni več možna oskrba mesta.

Ukrajinske sile so pred nekaj tedni začele ofenzivo za osvoboditev Hersona, prestolnice istoimenske regije, ki jo je v začetku invazije na Ukrajino zasedla ruska vojska.

Šojgu je po poročanju ruske tiskovne agencije Ria Novosti izpostavil, da sta zdravje in življenje pripadnikov ruskih sil vedno prioriteta in da je treba upoštevati tudi nevarnost za civilno prebivalstvo. "Poskrbite, da bodo lahko odšli vsi civilisti, ki bodo to želeli. Nadaljujte umik sil in sprejmite vse ukrepe za varno premestitev ljudi, orožja in opreme preko reke Dneper," je še dejal Šojgu Surovikinu.

Surovikin je priznal, da v trenutnih okoliščinah ni več možna oskrba in delovanje mesta. "Življenja ljudi so zaradi obstreljevanja nenehno v nevarnosti. Sovražnik mesto obstreljuje vsepovprek; možna je uporaba prepovedanih metod vojskovanja," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass še dejal poveljnik ruskih sil v Ukrajini.

Območje okoli Hersona je edino ozemlje pod nadzorom ruskih sil na desnem bregu Dnepra.

Čeprav se je napredovanje ukrajinskih sil v ofenzivi za osvoboditev Hersona v zadnjih tednih upočasnilo, je bila oskrba ozemlja na desnem bregu Dnepra močno otežena, ker so ukrajinske sile uničile več mostov čez reko. Rusija je v zadnjih tednih iz mesta evakuirala prebivalce. Kot je danes Šojguju povedal Surovikin, so z desnega brega Dnepra skupno evakuirali okoli 115 tisoč ljudi. "Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči," je še dejal v pogovoru, ki ga je prenašala državna televizija, poroča AFP.

Od štirih ukrajinskih regij, ki si jih je Rusija priključila septembra, je Herson verjetno strateško najpomembnejši, saj predstavlja edino kopensko pot do polotoka Krim, ki si ga je Moskva nezakonito priključila že leta 2014. Zmaga v Hersonu bi Ukrajini omogočila tudi strateško pomemben dostop do Azovskega morja.

16.31 Umrl namestnik vodje separatističnih oblasti regije Herson

Vodja od Rusije anektiranega Krima Sergej Aksjonov je ob objavi novice pokojnega označil za "pravega borca" in "ruskega patriota".

"Umrl je Kiril Sergejevič Stremusov," je sporočil Aksjonov in to označil za "veliko tragedijo" in "nepopravljivo izgubo". Vzroka smrti pri tem ni navedel.

Smrt je potrdil vršilec dolžnosti guvernerja regije Herson Vladimir Saldo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Zelo težko mi je povedati, da je danes umrl Kiril Stremusov. Umrl je na ozemlju regije Herson med vožnjo z avtomobilom. Zgodila se je prometna nesreča. Večkrat je obiskal frontno črto in pregledoval območja v zaledju," je na Telegramu zapisal Saldo.

Dodal je, da je bil 45-letni Stremusov oče petih otrok, šesti pa naj bi se mu kmalu rodil, in zagotovil, da bodo za njih poskrbeli.

"Delal je brez orožja. Deloval je z besedami in sposobnostjo izražanja," besede Salda povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Stremusov je bil eden najvišje rangiranih predstavnikov proruskih sil v Ukrajini. V zadnjem času je redno komentiral obsežne evakuacije, ki potekajo v Hersonu zaradi napredovanja ukrajinske vojske. Po poročanju ruskih medijev se je rodil leta 1976 v regiji Doneck. 28. septembra letos je prejel rusko državljanstvo.

15.54 Ali fotografija potrjuje, da so Ukrajinci osvobodili mesto v bližini Hersona?

Ukrajinci naj bi osvobodili še eno mesto pri Hersonu. Kot poroča Nexta, je ukrajinsko zastavo mogoče videti v mestu Snihurivka, delilo pa jo je več ukrajinskih medijev. Tam zadnje dni potekajo hudi boji. Informacija še ni neodvisno potrjena.

Prav tako so ruske oblasti sporočile, da je umrl ruski vodja Hersona, Kiril Stremusov. Umrl naj bi v prometni nesreči, so sporočile ruske državne novinarske agencije.

15.27 Rusija in Iran želita okrepiti medsebojne odnose, zlasti gospodarske

Sekretar ruskega sveta za nacionalno varnost Nikolaj Patrušev in njegov iranski kolega Ali Šamkani sta se danes sestala v Teheranu s ciljem krepitve rusko-iranskega sodelovanja na mednarodnem prizorišču. Med drugim sta se zavzela za nadaljnjo krepitev gospodarskih odnosov med državama, zlasti zaradi vpliva sankcij Zahoda.

Prav tako sta si izmenjala mnenja o razmerah v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu ter razpravljala o kibernetski varnosti in ukrepih za boj proti vmešavanju zahodnih obveščevalnih služb v notranje zadeve obeh držav, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ugotavljamo, kako ključna je bila vloga zahodnih obveščevalnih služb pri organizaciji množičnih nemirov v Iranu in nadaljnjem širjenju napačnih informacij o razmerah v državi. To ocenjujemo kot očitno vmešavanje v notranje zadeve suverene države," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass dejal Patrušev.

Množični protesti so Iran zajeli po smrti 22-letne iranske Kurdinje Mahse Amini, ki je umrla v policijskem pridržanju tri dni po tem, ko jo je v Teheranu aretirala moralna policija zaradi domnevno neprimernega nošenja naglavne rute. Aktivisti trdijo, da je umrla zaradi udarcev, policija pa zavrača krivdo za njeno smrt.

V protestih je bilo po navedbah tujih organizacij za človekove pravice ubitih več kot 250 ljudi, skoraj 15 tisoč pa je bilo aretiranih.

Iran sicer ohranja dobre odnose z Rusijo in velja za eno od redkih ruskih zaveznic v vojni v Ukrajini. Prejšnji teden je Teheran tudi prvič priznal, da je Rusiji dobavil brezpilotna letala, katerih tarča je bila v zadnjem mesecu zlasti ukrajinska civilna infrastruktura.

Ukrajina je že večkrat opozorila, da je sestrelila na stotine brezpilotnih letal iranske izdelave tipa šahed-136, Zahod pa je v luči tega uvedel sankcije proti Iranu.

14.38 Sean Penn svojega oskarja podaril Zelenskemu

Ameriški igralec in režiser Sean Penn je med torkovim obiskom v Kijevu svojega oskarja podaril ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu. V videoposnetku na Telegramu je tudi videti, da mu je ukrajinski predsednik podelil red za zasluge, poroča britanski BBC.

Penn, ki je ob igranju in režiji filmov znan tudi po aktivizmu, je od februarja, ko je Moskva napadla Ukrajino, glasen podpornik Ukrajine, ki jo je letos obiskal že tretjič. Marca je zaradi vojne moral oditi iz Ukrajine, kjer je snemal dokumentarni film o ruski invaziji. Kasneje je dejal, da razmišlja o tem, da bi se v boju pridružil ukrajinskim silam.

Penn je Zelenskemu kljub njegovemu nasprotovanju v torek izročil svojega oskarja in mu rekel, da gre samo za neumno simbolično stvar, da pa se bo bolje počutil, če bo vedel, da je del njega v Kijevu. Rekel mu je tudi, naj mu ga prinese v Malibu, ko bodo zmagali v vojni z Rusijo.

Katerega od dveh oskarjev je Penn podaril Zelenskemu, ki je bil pred izvolitvijo za predsednika v domovini znan igralec in komik, ni bilo mogoče razbrati. Penn je sicer to najprestižnejšo ameriško filmsko nagrado prejel v letih 2004 in 2009 za vlogi v filmih Skrivnostna reka Clinta Eastwooda in Milk Gusa Van Santa.

Kremelj je Pennu ter ameriškemu igralcu Benu Stillerju, ki se je v Kijevu prav tako že srečal z Zelenskim in mu izrazil podporo, že prepovedal vstop v Rusijo. Bila sta med 25 ameriškimi državljani, proti katerim je Rusija septembra uvedla sankcije v odgovor na sankcije ZDA proti Moskvi zaradi agresije na Ukrajino.

14.25 Ukrajina: Kremelj je izčrpan, Putin v Iran poslal svojega človeka

Nikolaj Patrušev, predsednik ruskega varnostnega sveta in eden največjih zaveznikov predsednika Vladimirja Putina, je včeraj prispel v Iran. Patrušev se bo verjetno poskušal dogovoriti o nakupu balističnih raket, ki jih Rusija potrebuje za vojno v Ukrajini, je sporočil Inštitut za vojne študije (ISW).

Patrušev prihod v Teheran je na Twitterju komentiral tudi Mihajlo Podoljak, svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

"Kremelj je izčrpan. Sredstva Ruske federacije se izčrpavajo, zato se pojavljajo histerične zahteve po prekinitvi pogajanj o premirju. Zato tudi obisk Patruševa v Teheranu. Iščejo načine za nadaljevanje vojne, pridobivanje raket in brezpilotnih letal, reševanje problema pomanjkanja raket. Zdaj je pravi trenutek za podvojitev pomoči Ukrajini," je na Twitterju zapisal Podoljak.

13.17 Rusija tudi po vmesnih volitvah pričakuje slabe odnose z ZDA

Rezultati vmesnih volitev ne bodo imeli bistvenega vpliva na odnose z ZDA, je v torek dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Odnose med Rusijo in ZDA je ocenil kot slabe, pri čemer meni, da bodo takšni do nadaljnjega tudi ostali.

"Te volitve so pomembne, po drugi strani pa se verjetno ne bom zmotil, če rečem, da bi bilo napačno pretiravati z njihovim pomenom za prihodnost naših dvostranskih odnosov v kratkoročnem in srednjeročnem obdobju. Te volitve ne morejo ničesar bistveno spremeniti. Odnosi bodo za zdaj ostali slabi," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass poudaril Peskov.

V ZDA so v torek potekale volitve sredi predsedniškega mandata, na katerih so prebivalci izbirali člane predstavniškega doma ameriškega kongresa, tretjino senatorjev, člane državnih kongresov, ponekod pa tudi guvernerje. Za zdaj še ni znano, kdo bo nadziral večino v zveznem kongresu, od česar bosta odvisni preostali dve leti predsedniškega mandata Josepha Bidna.

K poslabšanju odnosov med državama je v zadnjem letu bistveno prispevala ruska invazija na Ukrajino, kjer že vse od februarja poteka vojna. Najhujši spopadi potekajo na vzhodu države, kjer si je Rusija oktobra nezakonito priključila štiri regije.

Pred kratkim je eno izmed njih, regijo Lugansk, obiskal Peskov, ki naj bi tam glede na današnje navedbe Kremlja usposabljal predstavnike medijev in tiskovnih služb. Medtem se je že vrnil v Moskvo.

Rusija je sicer v torek sporočila, da je Ukrajino pred kratkim obiskal tudi obrambni minister Sergej Šojgu, a točna lokacija njegovega obiska ni bila razkrita.

12.51 Rusija v šolah uvaja vojaško usposabljanje

Osnovno vojaško usposabljanje bo uvedeno v učni načrt ruskih šol, je danes napovedal minister za izobraževanje Sergej Kravcov.

"Od prihodnjega šolskega leta bo v šolah vojaško usposabljanje. Trenutno pripravljamo osnutek učnega načrta, po 1. januarju pa ga bomo začeli preizkušati," je v pogovoru z novinarji povedal Kravcov.

Pred tem je rusko ministrstvo za izobraževanje v odgovor na zahtevo Sergeja Mironova, vodje Pravične Rusije, dejalo, da si prizadevajo za razvoj tečaja osnovnega vojaškega usposabljanja v šolah in na fakultetah. Tečaj naj bi obsegal 35 ur v petih dneh.

11.34 Ukrajinski preiskovalci zbrali ostanke tisoč ruskih raket 

Ukrajinski preiskovalci vojnih zločinov so na industrijskem posestvu v Harkovu zbrali in shranili ostanke več kot tisoč uničenih in zoglenelih ruskih raket, piše The Telegraph.

"S tovrstnimi izstrelki ni težko poškodovati tanka, zlahka pa ubijejo tudi ljudi," je dejal Dmitro Čubenko, tiskovni predstavnik urada državnega tožilstva v regiji Harkov.

Med zbranimi izstrelki so prepovedane kasetne bombe, križarke iskander, topniške granate in rakete. Inšpektorji so jih postavili na ogled na posestvu v Harkovu, da bi si jih podrobneje ogledali. 

Od začetka vojne v Ukrajini so ruske sile ubile približno 1.500 in ranile približno 2.500 državljanov severovzhodne Ukrajine.

10.01 Hudi spopadi na jugu Ukrajine, ruske sile pregnane iz zasedenega mesta?

Proruski župan mesta Snigurivka Jurij Barbašov je dejal, da so meščani videli tanke, in dodal, da tam potekajo hudi boji, poroča Reuters.

"Meščani so poklicali in rekli, da so videli premikanje tankov. Rekli so tudi, da se na obrobju mesta bijejo težki boji," je dejal proruski župan Snigurivke, mesta blizu Mikolajeva. Vojaška vozila naj bi videli na ulicah v središču mesta, je še povedal. 

Kiril Stremousov, proruski voditelj sosednje okupirane regije Herson, je na svojem profilu na kanalu Telegram objavil, da so ukrajinske sile poskušale prebiti frontno črto na treh mestih, vključno s Snigurivko.

Vitalij Kim, ukrajinski guverner regije Mikolajev, je dejal, da so ukrajinske sile prestregle pogovor ruskih vojakov, v katerem naj bi namignili, da so Ukrajinci že izrinili Ruse z območja Snigurivka.

6.25 Guverner: Ruske sile so na regijo Sumi izstrelile 59 raket

Guverner regije Sumi Dmitro Živicki je na Telegramu sporočil, da so ruske sile obstreljevale naselja Krasnopillja, Bilopillja, Znob-Novgorodske, Velika Pisarivke in Miropillja. Podatkov o morebitnih žrtvah ni.

6.20 Zelenski: V Donecku se nadaljujejo brutalni spopadi 

V svojem večernem nagovoru je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dejal, da "čeprav s fronte prihaja manj novic, to še ne pomeni, da so boji manj intenzivni".

"Razmere so težke na vsej fronti. Na nekaterih območjih se tako kot prej nadaljujejo brutalni spopadi, še posebej težko pa je v regiji Doneck," je dejal Zelenski. Dodal je, da ruske sile trpijo velike izgube, vendar še vedno poskušajo izpolniti ukaz in doseči mejo regije Doneck. "Tam se ne bomo odrekli niti centimetru svoje zemlje. In zahvaljujem se vsem našim junakom, ki so na bojnih položajih v Donbasu," je dodal.

1.15 Rusi: Ukrajinska vojska izvedla nov napad na Herson, poteka huda bitka

Ukrajinska vojska je začela napad na območje Snigurevka v regiji Herson, je za rusko tiskovno agencijo RIA Novosti povedal Kirill Stremousov, namestnik vodje regionalne uprave Herson. "Zdaj je boj precej resen," je dodal.

Pred tem je Stremousov povedal, da so ukrajinske čete napadle v smeri Berislava, vendar so utrpele izgube in bile odbite. Takrat je še povedal, da so se ukrajinske enote množično pomaknile proti mestu Snigurevka in da poskušajo premakniti frontno črto.

Stremousov je na svojem kanalu na Telegramu tudi objavil, da "v ofenzivi sodelujejo plačanci, ki govorijo poljsko in angleško". Ukrajinske oborožene sile so se zasidrale na severnem obrobju naselja ob železniških progah, piše RIA.

Ulf Kristersson in Recep Tayyip Erdogan Novice Turčija še ni pripravljena na sprejem Švedske v Nato ruski vojaki ruska vojska rusija Novice Ruski vojni dopisnik šokiral z odgovorom: Napredujemo tri centimetre na dan Joe Biden Novice Bo Joe Biden postal "hroma raca"? Ukrajina, Kijev Novice Kijev se pripravlja na jedrski napad

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin