Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
18.00

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

Natisni članek

alkotest reševalno vozilo zdravnik

Petek, 5. 4. 2024, 18.00

3 tedne, 3 dni

Bolnik med prevozom iz Hrvaške v Nemčijo umrl, spremljal ga je pijani slovenski zdravnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33
rešilec | Slovenski dežurni zdravnik, ki je na poti spremljal pacienta, je zaudarjal po alkoholu in se nenavadno obnašal. | Foto STA

Slovenski dežurni zdravnik, ki je na poti spremljal pacienta, je zaudarjal po alkoholu in se nenavadno obnašal.

Foto: STA

Bolnik, ki so ga iz Hrvaške z reševalnim vozilom peljali v Nemčijo, je na poti umrl. Spremljal ga je slovenski zdravnik, ki mu je po poslabšanju stanja napačno vstavil intubacijsko cevko. Po poročanju tujih medijev naj bi 34-letni zdravnik zaudarjal po alkoholu, alkotest pa je pokazal 2,2 promila alkohola. Izvid strokovnega pregleda je sicer pokazal, da pacient ni umrl zaradi napačne poteze vinjenega slovenskega zdravnika.  

Avstrijski Kronen Zeitnug poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil med prevozom pacienta iz Hrvaške v München. Pacienta je spremljal slovenski zdravnik, ki mu je ob poslabšanju stanja napačno vstavil intubacijsko cevko. Zdravnik naj bi "intubacijsko cevko namesto v pacientov sapnik vstavil v požiralnik". Kmalu potem ko so prečkali predor Karavanke, je bolniku postalo slabo. 

Na kraj je prispelo tudi avstrijsko reševalno vozilo, a je bolnik na poti v bolnišnico v Beljaku umrl. Izvid strokovnega pregleda je sicer pokazal, da napačna poteza vinjenega slovenskega zdravnika ni bila vzrok smrti pacienta. 

Slovenski zdravnik bo moral na sodišče, saj je alkotest, ki so ga na kraju opravili policisti, pokazal, da je imel v krvi 2,2 promila alkohola.  

Proti mlademu zdravniku je bil sprožen sodni postopek, v katerem mu očitajo "ogrožanje telesne varnosti pacienta". Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi zaporna kazen do treh mesecev, s čimer bi se po poročanju medijev lahko končala njegova zdravniška kariera, ki se je šele dobro začela. 

Evtanazija. Zdravnik. Smrt. Bolnišnica. Pacient. Bolnica. Bolnik
Novice Tragična zamenjava v praški bolnišnici: splav opravili napačni nosečnici
Ne spreglejte