Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 1. 2024,
4.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

Natisni članek

Spotkast Spotkast Jan Polanc

Petek, 5. 1. 2024, 4.00

2 meseca, 2 tedna

Velika sreča za Polanca, ko mu je srce nabijalo 300 udarcev na minuto #Spotkast

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

Nikoli ni prijetno, ko ti zdravstvene težave prekrižajo načrte oziroma te preusmerijo na drugačno pot. Zdaj že nekdanji vrhunski slovenski kolesar Jan Polanc je v Siolovem Spotkastu osvetlil trenutke, ko mu je srce bilo tako močno, da je moral posledično predčasno končati kariero in kakšne nevšečnosti je imel ob tem. Zgodilo bi se lahko tudi črn scenarij. Vesel je, da lahko nadaljuje svoje poslanstvo v njemu ljubem športu, v katerega je vpet praktično celotno življenje, in to v njemu ljubi ekipi UAE Emirates, katere član je bil zadnja leta in katere član je njegov prijatelj ter zvezdnik svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar.

Življenje profesionalnega športnika je vse prej kot pravljica. Ljudje velikokrat vidimo le uspehe in slavo, a je v ozadju ogromno garanja, odrekanja, premagovanje številnih ovir, spopadanja z zdravstvenimi težavami, ki lahko marsikomu prekrižajo pot. Slednje se je zgodilo nekdanjemu odličnemu kolesarju Janu Polancu. Srce mu je ponagajalo.

Sreča je bila njegov zaveznik. Zdravnik ga je opozoril, da bi se srce vsakega običajnega človeka v takšnem ritmu že davno ustavilo. A Polanc, ki je v Spotkastu dal vedeti, kako močno mu je bilo srce in kakšne nevšečnosti je imel ob tem, je premagal težave, končal svojo bleščečo kolesarsko kariero, ki je dosegla vrhunec z epskima etapnima zmagama na Dirki po Italiji in neprecenljivo pomočjo Tadeju Pogačarju pri zmagi na Dirki po Franciji.

Vendar pa se zgodba ne konča tu. Ekspresno se je podal na novo pot vodenja razvojne ekipe UAE Emirates kot športni direktor. A v ozadju teh novih izzivov ostajajo vprašanja, na katera je med drugim odgovarjal v Spotkastu: kako bo Tadej Pogačar zaobjel svoj pohod na dirko Giro? Ali bo sinu Liamu utiral pot v kolesarski svet? Kaj meni o slovenskem kolesarskem podmladku? Kako se je znašel v drugačnem svetu? Vse to je razkril v Spotkastu in prav tako tudi svoje cilje kot športni direktor.

Spotkast poiščite na Siol.net ali na vseh najbolj priljubljenih platformah za avdiovsebine: SpotifyApple PodcastsPocket CastsAudible, Amazon Music ... Vidimo pa se tudi na Siol.net in na YouTubu.
Spotkast Žiga
Novice Jankoviću so predlagali, da bi v tem delu Ljubljane odprli rdečo četrt #Spotkast
Ana Roš, Martin Jezeršek
Novice Martin Jezeršek odkrito o tem, kaj si misli o Ani Roš #Spotkast
 
Ne spreglejte