Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Mihael Šuštaršič

Četrtek,
23. 11. 2023,
22.28

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

Natisni članek

podkast podcast intervju Nika Kovač Spotkast Spotkast

Četrtek, 23. 11. 2023, 22.28

5 mesecev

Siolov Podkast

Spotkast z Niko Kovač: Vlada naj izpolni obljube!

Mihael Šuštaršič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64
Nika Kovač Spotcast | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je prva gostja nove Siolove ponudbe vsebin – podkasta, ki smo ga poimenovali Spotkast. Sicer že Siolova kolumnistka, ki pri pisanju kolumn, kot je povedala, neizmerno uživa, v pogovoru pojasnjuje, zakaj je treba biti v življenju aktivist, zakaj je treba "vseskozi prevpraševati svet okoli sebe, biti oster kritik, a znati kdaj tudi pohvaliti". Brez dlake na jeziku je spregovorila o odnosu do vlade pod vodstvom Roberta Goloba in kako se z "vojsko ljubezni" sooča z izbruhi sovražnosti, ki jih je deležna z desnice, zlasti s strani bivšega premierja Janeza Janše in njegovih podpornikov.

Kot je pojasnila v Spotkastu, se ne obremenjuje preveč z ocenami "kritikov", da je "politična aktivistka". Zatrjuje, da se v strankarsko politiko ne bo podala, bo pa še naprej politično zelo aktivna. 

Žaljivk na svoj račun na družbenih omrežjih že dolgo ne prebira več. Jih pa v Inštitutu 8. marec sistematično beležijo. In še vedno s cmokom v grlu opisuje, kako je bila žrtev fizičnega napada in kaj se je dogajalo po tem. Predvsem pa, zakaj se ji je to zgodilo in kdo je odgovoren za to.

Je ostra do zapuščine prejšnje desne vlade in meni, da bi bila Slovenija danes "grozna država", če bi se lanske državnozborske volitve iztekle drugače. Toda s kritikami ne skopari niti na račun aktualne vlade, ki bo morala izpolniti svoje obljube. Draginja je velik problem. Vse več ljudi je, ki s svojo plačo ne pokrijejo več življenjskih stroškov, je opozorila v Spotkastu.

slovenska in ameriška zastava
Mnenja Nika Kovač: Moja prijateljica Hannah ali "Slovenija, ne postani Amerika."

Napovedala je tudi evropsko povezovanje in skupen projekt več podobnih skupin aktivistov, kot je Inštitut 8. marec. Še vedno optimistično gleda na svet in je prepričana, da ga je možno spremeniti na bolje. Nikoli ne smemo nehati verjeti in ne smemo obupovati, je prepričana. Pri tem pa se je treba medsebojno podpirati, tudi z akcijo "samo ljubezen", je med drugim še povedala v Spotkastu, novi Siolovi ponudbi video- in avdiovsebin.

Spotkast poiščite na Siol.net ali na vseh najbolj priljubljenih platformah za avdiovsebine: Spotify, Apple Podcasts, Pocket Casts, Audible, Amazon Music ... Vidimo pa se tudi na Siol.net in na YouTubu.
 
Referendum o vladi, RTVju in oskrbi. Nika Kovač.
Novice Član SDS pravnomočno obsojen zaradi groženj Inštitutu 8. marec na Twitterju
Ne spreglejte