Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
9.48

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

21

Natisni članek

Slovenija COVID-19 Covid-19 Sledilnik Koronavirus

Četrtek, 1. 7. 2021, 9.48

2 leti, 9 mesecev

covid-19 številke v sloveniji

V sredo potrdili 23 primerov okužb, v Sloveniji za zdaj potrdili 65 primerov različice delta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

21

Množično testiranje. Test. Hitri test. Covid-19. Koronavirus. | V Sloveniji so v sredo potrdili 23 primerov okužbe s covid-19. | Foto Ana Kovač

V Sloveniji so v sredo potrdili 23 primerov okužbe s covid-19.

Foto: Ana Kovač

V sredo smo v Sloveniji ob 1.623 PCR-testih potrdili 23 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 1,4 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 2,3 odstotka. Tudi včeraj nismo zabeležili smrti. Po zadnjih analizah vzorcev je število potrjenih primerov delta različice novega koronavirusa, ki so jo najprej potrdili v Indiji, v Sloveniji doseglo število 65.

Rusija koronavirus
Novice Črne številke v Rusiji, VB in na Portugalskem, Hrvaška bo pomoč pogojevala s cepljenjem

Po podatkih vlade, ki jih je ta objavila na Twitter, je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov 25 in je še nižje kot dan pred tem, ko je to znašalo 27. Delež pozitivnih testov je padel pod dva odstotka in znaša le 1,4 odstotka. 

V bolnišnicah se zdravi 66 oseb, od tega 16 na intenzivni negi. Število umrlih zaradi koronavirusne bolezni se od začetka epidemije ni spremenilo in ostaja pri številki 4.419. 

V Sloveniji doslej potrdili 65 primerov koronavirusne različice delta

koronavirus Delta | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Število potrjenih primerov delta različice novega koronavirusa, ki so jo najprej potrdili v Indiji, je po zadnjih analiziranih vzorcih doseglo 65, kaže zadnje poročilo sledenja različicam virusa. Potrdili so tudi 48 primerov različice eta, 29 primerov različice beta, sedem primerov različice gama, v štirih primerih pa so potrdili različico jota.

Največ primerov različice delta sta Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI), ki opravljata analize vzorce, skupno potrdila v osrednjeslovenski regiji, in sicer 38.

NLZOH je v zadnjem analiziranem obdobju od 14. do 21. junija različico delta potrdil pri devetih osebah, trije primeri so del istega skupka iz koroške regije.

Na podlagi do zdaj pridobljenih podatkov je različica delta bolj nalezljiva od drugih različic novega koronavirusa. Prve ocene Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni kažejo, da bo ta različica do konca avgusta predstavljala 90 odstotkov vseh okužb s koronavirusom na območju EU, so danes izpostavili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Vir: STA

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.623 PCR-testov opravili še 17.704 hitre teste. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR-testiranjem. V državi je aktivnih 571 primerov.

Po podatkih NIJZ so doslej okužbo potrdili pri 257.358 ljudeh, in sicer 121.492 moških in 135.840 ženskah. Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je cepljenih 821.331 ljudi, z vsemi pa 670.795, navaja NIJZ.

To se s ponedeljkom spreminja

Vlada je na včerajšnji seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da s ponedeljkom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. Igralnice bodo lahko delovale v celoti, v trgovinah ne bo več omejitev števila kupcev, sproščajo se tudi omejitve na kongresih in v gostinskih lokalih.

maska, trgovina
Novice S ponedeljkom dodatno sproščanje ukrepov

Danes je uradno zaživelo digitalno covidno potrdilo 

V Evropski uniji danes v veljavo stopa digitalno covidno potrdilo (DCP), ki so ga v Sloveniji začeli testirati prejšnji teden, zdaj pa bo zaživelo v polni obliki. Dolgo pričakovana rešitev ponuja odgovor na številne zagate, ki so jim bili priča potniki na mejah znotraj EU, saj bo potrdilo olajšalo prost pretok ljudi.

NIJZ
Novice NIJZ začel pošiljanje tiskanih digitalnih covidnih potrdil
Policija na meji
Novice V EU v veljavo stopa digitalno covidno potrdilo
Ne spreglejte