SiolNET. Novice Slovenija
6,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zgodba o izsiljevanju v visokih krogih razburja Gorenjce #Argument

6,79

termometer

Bled, Blejsko jezero, vroče | Na idiličnem Bledu se ukvarjajo s sumi korupcije v visokih občinskih krogih. | Foto: Thinkstock
Na idiličnem Bledu se ukvarjajo s sumi korupcije v visokih občinskih krogih. Foto: Thinkstock

V oddaji Argument si danes ob 21. uri med drugim oglejte zgodbo o izsiljevanju v visokih občinskih krogih, ki ta teden razburja Gorenjce. Vseh 17 občinskih svetnikov na Bledu je pred dnevi namreč dobilo v roke dokument, ki sta ga aktualni župan Janez Fajfar in njegov nekdanji podžupan Anton Mežan skrivala več kot pet mesecev.

 

Župan in podžupan sta pred volitvami podpisala sporazum, po katerem se podžupan Mežan zaveže, da ne bo kandidiral proti županu Fajfarju, Fajfar pa, da v novem mandatu za podžupana spet imenuje Mežana. A po volitvah se je zapletlo. Mežan toži Fajfarja, saj ga ta ni imenoval na podžupansko mesto.

Mežan predlaga javno opravičilo in poravnavo za 16 tisoč evrov. Če opravičila ne bo, pa bo odškodninski zahtevek 107 tisoč evrov, pri čemer 101 tisoč predstavlja 48 podžupanskih plač za ves mandat, šest tisoč evrov pa odškodnino za poseg v dobro ime.

V oddaji bodo skupaj s ključnima akterjema iskali odgovore na naslednja vprašanja:

- Ali ima dokument, ki sta ga podpisala, znake korupcije? S primerom se po naših informacijah že ukvarja protikorupcijska komisija. 

- Je lahko tak sporni dogovor podlaga za odškodninsko tožbo?

- Kdo se bo opravičil volivcem? Zaradi spora je delo občine blokirano. 

scan Bled | Foto:

scan Bled | Foto:

Kako vlamljajo profesionalci in kaj pravi žrtev vlomilcev?

Gorenjce pretresa tudi nenavadna serija vlomov. V oddaji boste videli, kako vlamljajo profesionalci in kaj o svoji izkušnji pravi žrtev vlomilcev. Gostje bodo Davor Pajk iz Sintala, detektivka Bernarda Škrabar in Peter Susič, ki so mu pred dobrim mesecem vlomili v družinsko hišo v okolici Ajdovščine.

Janez Janša in Marjan Šarec Siol Plus Iztegnjeni sredinec Marjana Šarca #Argument #kolumna

V Beli krajini rožljanje z orožjem in razkazovanje avtomatske puške

Težave imajo tudi v Beli krajini. V oddaji bodo govorili o javnem razkazovanju orožja, rožljanju z avtomatsko puško ter nedavnem napadu z nožem in sekiro na terasi gostinskega lokala, v katerega naj bi bila vpletena občinski svetnik iz vrst romske skupnosti Henček Kosec in njegov sin.

Onecoin drugič Novice Piramidna shema, v katero se je ujelo vsaj 10 tisoč Slovencev #Argument #video

Planica praznuje 50 let

Zadnja bo na vrsti zgodba o športni ljubezni in ponosu. Planiška velikanka letos praznuje 50 let. Našo ekipo so spustili v zanimivo zakulisje priprav na največje ljudsko rajanje pod Poncami, ki se obeta ta konec tedna.

V oddaji bosta spregovorila prvi slovenski svetovni rekorder Jože Šlibar, ki je leta 1961 v Obertdorfu v Nemčiji poletel za tiste čase neverjetnih 141 metrov, in skakalni as Robi Kranjec, ki končuje bogato kariero.

Oddaja Argument Novice Slovenski kriptomilijonar sporoča: Del bogastva vračam domov #Argument #video

Spodaj si oglejte celotno zadnjo oddajo Argument, v kateri so govorili o dekletu, ki si je zaradi zavarovalnine odsekalo roko, kriptoprevari OneCoin, nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in naložbah milijonarja Damiana Merlaka.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin