SiolNET. Novice Slovenija
6,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski kriptomilijonar sporoča: Del bogastva vračam domov #Argument #video

6,66

termometer

Nad nami je ta teden posijal žarek upanja z vedno sončne Malte. Slovenski kriptomilijonar Damian Merlak je sporočil, da del bogastva vrača domov, saj je kupil kar štiri propadajoče hotele v Bohinju.

Oddaja Argument Novice "Posilstva ni mogoče relativizirati" #Argument #video

Nekdo, ki je tako rekoč iz nič začel trmasto rudariti bitcoine v domači garaži, je prišel kot rešitelj bohinjske hotelske sramote. Hotela Zlatorog, Bohinj, Apartmaji Bohinj in ski hotel na Voglu bodo požirali kriptomilijone, a Damian Merlak s svojo ekipo je odločen. Za vrnitev sijaja kralju pod Julijci bo potrebna vztrajnost, domačini so propadlih projektov že naveličani.

Oddaja Argument | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

V studiu so se voditelju Mirku Mayerju pridružili prvi mož postojnske jame Marjan Batagelj, direktor Turizma Bohinj Klemen Langus in urednica revije Manager, ki vsako leto sestavi lestvico 100 najbogatejših Slovencev, Vita Cajnko Javornik.

Imeli smo priložnost govoriti tudi z osmim najbogatejšim Slovencem, ki se nam je oglasil z Malte, od koder se na odprtje svojega prvega hotela vrača že konec junija. 

Želi ustvariti zgodbo, na katero bo lahko ponosen

Merlak je najprej opozoril na dejstvo, da lahko v svojem poslu s kriptovalutami zasluži veliko več kot pa v turističnonepremičninski dejavnosti. Pred približno letom se je začel zanimati za propadajoči Hotel Zlatorog, letos pa mu je naposled le uspelo priti v stik z lastnikom. "Hotel Zlatorog je bil razlog, zakaj sem sploh začel razmišljati o smeri turizma," je priznal.

Oddaja Argument | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Merlakova ekipa na sestanku pri Batagelju

Ker 32-letni milijonar občuduje, kar je Batagelju uspelo narediti s Postojnsko jamo, je odšel k njemu po nasvet. O tem, kako pa je bilo na sestanku, je Batagelj povedal, da so prišli kar malce nenapovedno, saj sam ni niti vedel, kdo jih je povabil, vendar so jih sprejeli odprtih rok, "če so želeli pogledati primer dobre prakse, upam, da so ga tudi dobili".

Oddaja Argument | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Oddaja Argument Novice "Prisotna sta visoka stopnja manipulativnosti in pomanjkanje empatije" #Argument #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 114
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin