SiolNET. Novice Slovenija
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Prisotna sta visoka stopnja manipulativnosti in pomanjkanje empatije" #Argument #video

1,48

termometer

V začetku tedna je v javnosti odjeknila pretresljiva zgodba o zavarovalniški prevari, v katero sta se zapletla 29-letnik z mračno preteklostjo in njegovo osem let mlajše dekle. V oddaji Argument je voditelj Mirko Mayer ob pogovoru s tremi sogovorniki razkrival nove podrobnosti in dejstva o primeru, kot mu v Sloveniji še nismo bili priča.

Oddaja Argument Novice "Posilstva ni mogoče relativizirati" #Argument #video

Voditelju Mirku Mayerju so se v prvem delu oddaje Argument v studiu pridružili kirurg Aleš Leskovšek, strokovnjak za zavarovalniške prevare Boris Peršak iz Slovenskega zavarovalnega društva in psihiater Dragan Terzič s psihiatrične klinike v Ljubljani.

Iz studia v Murski Soboti pa se jim je za kratek čas pridružila tudi novinarka Samanta Gomboc in spregovorila o novih šokantnih podrobnostih, ki so ji jih zaupali starši pokojne Sare, pred štirimi leti je dekle pokončal strel Sebastiena Abramova.

"Prisotna je zelo velika stopnja manipulativnosti"

Med skupnimi točkami obeh primerov sta manipulacija in sposobnost prepričevanja, ki jo ima 29-letni Ljubljančan. Če bi želeli natanko ugotoviti, za kakšno osebnost gre, bi morali po mnenju psihiatra Terziča z Ambramovim opraviti temeljit pregled in pogovor, s katerim bi lahko ocenili vrsto osebnostnih motenj.

Oddaja Argument Foto: Bojan Puhek

"Toda dejstva, ki so prikazana in so objektivna, kažejo na to, da gre pri tej osebi zanesljivo za osebnostno motnjo" je dejal psihiater in dodal, da sta "očitno prisotni zelo visoka stopnja manipulativnosti in pomanjkanje empatije, skratka nezmožnost vživeti se v druge osebe".

Tudi pred štirimi leti so bile sklenjene zavarovalniške police, vse niso bile izplačane

Omeniti je treba tudi skupno vzporednico pri sklenitvi zavarovalniških polic. In tudi takrat je Sebastien Abramov po informacijah Planet TV dekletu in njegovim staršem uredil zavarovalne police. Ekspert Peršak je razkril, da je bilo sklenjenih nekaj polic z zelo visokim zneskom.

Oddaja Argument Foto: Bojan Puhek

Nekatere izmed teh polic še vedno niso izplačane, saj je policijska preiskava izpred štirih let še vedno odprta. "Police z nižjimi zneski, ki so bili vezani na družino ali na Abramova (takrat Colariča), so bile izplačane."

"Osebo je zelo težko prepričati, da naredi nekaj tako nevarnega"

Bolečine, ki jih oseba čuti, ko pri svoji polni zavesti prisloni roko na krožno žago, kirurg Leskovšek primerja z močnim udarcem, pri čemer bolečina pride pozneje. "Žaga po svoje zmečka živce na roki, zato ob dejanju ne čutimo neposredne bolečine, ta pride pozneje." Poudaril je tudi, da je osebo v normalnem stanju zelo težko prepričati, da naredi nekaj tako nevarnega zase.

Oddaja Argument Foto: Bojan Puhek

Blaž Brodnjak Novice Argument: Šef NLB povišico do 250 tisoč evrov označil za žalitev #Argument #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin