SiolNET. Novice Slovenija
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenja se predčasno glasovanje na referendumu o vodah

0,80

termometer

Volitve. Glas. Volilna skrinjica. | Predčasno glasovanje bo z nekaterimi izjemami večinoma potekalo na sedežih okrajne volilne komisije. | Foto: Thinkstock
Predčasno glasovanje bo z nekaterimi izjemami večinoma potekalo na sedežih okrajne volilne komisije. Foto: Thinkstock

Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah, lahko svoj glas oddajo predčasno. Glasovanje bo potekalo od danes do četrtka med sedmo in 19. uro na 92 voliščih po državi.

Volivci lahko glasujejo predčasno samo na tisti okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik, torej kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče.

Jutri pa se bo iztekel rok, do katerega se volivci lahko prijavijo še za nekatere posebne oblike glasovanja. To velja za volivce, ki bi v nedeljo želeli glas oddati zunaj kraja stalnega prebivališča, za volivce, ki bi zaradi bolezni želeli glasovati na domu, ter volivce, ki stalno živijo v tujini, a bi v nedeljo želeli glasovati v Sloveniji.

referendum Drugi tir Novice Izredni roki za zapornike in zbolel pred nedeljskim referendumom otrok voda reka poletje Novice Bliža se referendum, pri Pahorju zagovorniki in nasprotniki novele Ura moči Novice Ura moči: "Ne gre za referendum o vodi, ampak proti vladi Janeza Janše." Belvedere plaža obala morje Novice Iz tujine bo lahko glasovalo več kot 5000 upravičencev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin