Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2020,
17.23

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

11

Natisni članek

COVID-19 Mestna občina Maribor Maribor Koronavirus Sašo Arsenovič

Sreda, 14. 10. 2020, 17.23

3 leta, 6 mesecev

Okužen tudi mariborski župan Arsenovič, v samoizolaciji štirje poslanci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

11

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes opravil hitri test na novi koronavirus, ki je potrdil okužbo, so sporočili z mariborske občine. Župan je v videoposnetku povedal, da se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je z novim virusom okužen tudi njegov oče. Arsenovič se po njihovih besedah počuti dobro in ostaja doma v karanteni. Zaradi stika z županom bodo od četrtka dalje v samoizolaciji tudi štirje poslanci državnega zbora: Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS).

"Tokrat imam negativno novico, da sem pozitiven na covid-19. Kljub vsem ukrepom je do okužbe najverjetneje prišlo na kosilu v ožjem družinskem krogu, tako da vas pozivam, da dejansko zmanjšate tudi najožje družinske stike. Virus se širi z neverjetno hitrostjo. Kot vidite, se počutim dobro, sem že doma. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, tudi kar se tiče samoizolacije vseh, s katerimi se bil v stiku," je v zgornjem videoposnetku sporočil mariborski župan Saša Arsenovič.

Čopova ulica
Novice Koliko je trenutno okuženih v vaši občini #seznam

Sodelavci, ki so bili v stiku z županom, v karanteno

Na Mestni občini Maribor bo delo po njegovih besedah normalno teklo naprej, sam pa bo na daljavo ostal v stiku z vsemi sodelavci. Z občine so sicer sporočili, da gredo z jutrišnjim dnem v karanteno na domu vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v neposrednih stikih z županom. 

Z novim koronavirusom je okužen tudi mariborski župan Saša Arsenovič. | Foto: STA , Z novim koronavirusom je okužen tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Foto: STA ,

"Podžupan Samo Peter Medved, ki je novi koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. Če bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem," so sporočili z mariborske občine. Dodali so, da bodo na občini s prihodnjim ponedeljkom uvedli tudi delo od doma za nekatere zaposlene, tudi zato, da bodo zagotovili čim bolj nemoteno poslovanje občine.

Zaradi stika z županom v samoizolaciji štirje poslanci državnega zbora

V samoizolaciji bodo od četrtka naprej tudi štirje mariborski poslanci, ki so bili v ponedeljek na delovnem sestanku v stiku z županom Arsenovičem. To so Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS), so nam potrdili v državnem zboru. Kako oziroma ali bodo omenjeni poslanci sodelovali na četrtkovi seji državnega zbora, ko bodo poslanci med drugim potrjevali novega ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška, bo znano jutri.

Preberite še:

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija.
Novice Grozovit rekord: ne 500, novih okužb kar 707 #video
cerkev
Novice Okužen župnik, ki je konec tedna krstil tri otroke
Slovaška Češka
Novice Na Češkem najhuje v Evropi, prepovedali tudi uživanje alkohola na prostem

 

Ne spreglejte