SiolNET. Novice Slovenija
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z novembrom premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja viša tudi Adriatic Slovenica

1,03

termometer

Adriatic Slovenica
Foto: STA

Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo z novembrom zvišala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo po novem znašala 34,5 evra. Premijo so primorani zvišati, saj morajo v vsakem trenutku izpolnjevati obveznosti iz zavarovalnih pogodb, stroški zdravstvenih storitev pa se v zadnjih letih povišujejo.

Zavarovalnica Triglav Posel danes Po Vzajemni premijo dviguje še Triglav

Kot so pojasnili v zavarovalnici, se stroški povišujejo zaradi visoke stopnje zaposlenosti, visoke gospodarske rasti, ukrepov zdravstvene politike, ukrepov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je nosilec obveznega zdravstvenega zavarovanja, in višanja cen storitev.

Posledica zvišanj premij pri drugih dveh zavarovalnicah

Osnovna mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Adriatic Slovenica zdaj sicer znaša 31,98 evra. Odločitev o povišanju pa sledi potezi drugih dveh zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujata dopolnilno zdravstveno zavarovanje, Vzajemna in Triglav.

Mesečno premijo sta povišali s septembrom. Polna mesečna premija se je pri Vzajemni podražila za 3,7 evra, in sicer z 31,97 na 35,67 evra. Zavarovanci pri Triglavu pa morajo od septembra za dopolnilno zavarovanje na mesec odšteti 35,55 evra. Pred podražitvijo je premija znašala 32,99 evra.

Še v avgustu, ko je odločitev o povišanju sporočil Triglav, v Adriatic Slovenica povišanja premije niso načrtovali. So pa napovedali, da bo ob nespremenjenih trendih povečanja obsega doplačil iz prve polovice letošnjega leta potrebna korekcija premije.

Vse tri zavarovalnice so ob povišanju stroškov opozorile na višje stroške in večji obseg zdravstvenih storitev.

Vzajemna Posel danes Zavarovalnice nas bodo spet udarile po žepu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin