SiolNET. Novice Slovenija
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

VZMD s kolektivnimi tožbami nad telekomunikacijske operaterje

0,49

termometer

T-2 |  | Foto: STA
Foto: STA

Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) je kolektivno tožbo zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov skladno z napovedmi vložilo še proti četrtemu od velikih telekomunikacijskih operaterjev. V primeru T-2 ocenjuje, da je bilo preko 180.000 naročnikov oškodovanih za 34,9 milijona evrov, z zamudnimi obrestmi pa za nekaj več kot 39 milijonov.

VZMD je sicer po neuspelih poskusih zunajsodne rešitve kolektivne tožbe v preteklih tednih že vložil zoper Telekom Slovenije, A1 in Telemach.

V primeru Telemacha je oškodovanje ocenil na 43,6 milijona evrov, pri Telekomu Slovenije na 122,69 milijona evrov, v primeru družbe A1 pa v višini 52,3 milijona evrov. Tako je skupno oškodovanih kar 1,4 mio naročnikov in sicer za preko 257 milijonov evrov. 

V VZMD operaterjem očitajo, da so naročnike v zadnjih petih letih oškodovali zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov ter brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene. Operaterji so vse očitke navedli kot neutemeljene.

Na vse navedene operaterje je VZMD sicer že v oktobru in novembru 2022 naslovil izvensodne pozive k prenehanju uporabe nepoštenih pogodbenih pogojev ter poizkušal situacijo rešiti po mirni poti.

T-2 Novice VZMD s kolektivnimi tožbami nad telekomunikacijske operaterje pocasen-internet-t2 Digisvet 6 razlogov, zakaj je vaš internet tako počasen, in kako jih rešiti T-2 NFT Digisvet T-2 predstavlja prve žetone NFT

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin