Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 10. 2021,
6.12

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Natisni članek

temperature dež dežnik Slovenija vreme

Sreda, 6. 10. 2021, 6.12

2 leti, 6 mesecev

Vreme: naraščanje rek, sunki burje do 120 kilometrov na uro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Danes dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo, zapihal bo severovzhodnik. Jutri bo deževno, hladno in vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija. Po podatkih Agencije RS za okolje bodo od srede okoli polnoči do petka zjutraj na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem dosegali hitrost med 100 in 120 kilometrov na uro.

Danes bo večji del dneva deževalo.  | Foto: ARSO Meteo Danes bo večji del dneva deževalo. Foto: ARSO Meteo

Danes bo oblačno. Dež se bo dopoldne od zahoda razširil nad vso Slovenijo, predvsem v bližini morja bodo tudi nevihte. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja, napovedujejo na Agenciji za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Dež bo dopoldne od zahoda zajel tudi vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bodo vmes posamezne nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, proti večeru ob severnem Jadranu burja.

Popoldan naraščanje rek

V večjem delu države je vodnatost rek mala in ustaljena, reke v zgornjem Posočju in na območju Bohinja so narasle in imajo srednje pretoke, kaže hidrološko poročilo Agencije za okolje.

Danes popoldan in v noči na četrtek bodo reke v večjem delu države začele zmerno naraščati. V četrtek se bo naraščanje rek nadaljevalo. V večjem delu države bodo reke narasle do srednjih pretokov, najbolj v južni, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji, kjer bodo posamezne reke dosegle velike pretoke.

Zlasti manjše reke v Podravju in Pomurju se lahko v četrtek zvečer razlijejo na izpostavljenih mestih ob strugah. V petek čez dan bodo reke v večjem delu države postopno upadale. Danes bo v času dopoldanske plime povišana gladina morja. V četrtek ob dopoldanski plimi med 9. in 11. uro pa bo povišana gladina morja sovpadala s povišanim valovanjem. Ob tem se bo morje razlivalo predvsem na območju Pirana. Temperatura rek in jezer se počasi znižuje. Danes zjutraj je bila med 8 in 17 stopinjami Celzija. Blejsko jezero ima 18,5, morje ob slovenski obali pa 21 stopinj Celzija.

Danes popoldan in v noči na četrtek bodo reke v večjem delu države pričele zmerno naraščati.  | Foto: Arso Danes popoldan in v noči na četrtek bodo reke v večjem delu države pričele zmerno naraščati. Foto: Arso

V četrtek še precej mokro

Jutri bo oblačno, deževno in hladno, najmanj dežja bo na Primorskem. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. V krajih zahodno od nas bo dežja malo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

V petek bo dež oslabel in ponehal, najkasneje na jugu in vzhodu. Tudi veter bo nekoliko oslabel.

V soboto bo deloma jasno, proti večeru bo od jugovzhoda začelo rahlo deževati. Na Primorskem bo pihala burja.

Novice Takšne so posledice nedeljskega neurja #foto #video
Novice Kot v nočni mori: ostali so ujeti v dvigalu #video
toča, Žalec
Novice Toča klestila ponekod po Sloveniji
Nevihta
Novice Huda neurja: vreme ni prizaneslo Avstriji, severu Italije, Hrvaški in BiH
Neurje
Novice Voda zalivala kleti, stanovanja in hotel, škodo povzročil še udar strele #video
Ne spreglejte