Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
12.24

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Natisni članek

temperature dež sneženje padavine vreme

Torek, 11. 4. 2023, 12.24

1 leto

Vozniki, pozor: to morate vedeti, če ste že namestili letne gume

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Zimske gume AMZS | Sneg aprila ni nenavaden pojav, denimo tudi 2021 je sredi meseca zapadlo kar nekaj snega, pravi prognostik Šter. | Foto AMZS

Sneg aprila ni nenavaden pojav, denimo tudi 2021 je sredi meseca zapadlo kar nekaj snega, pravi prognostik Šter.

Foto: AMZS

Ne le topla oblačila, tudi zimske gume bi proti koncu tedna v nekaterih predelih Slovenije še vedno lahko bile koristne. V četrtek so za večji del države napovedane močnejše padavine, meja sneženja pa bi se po napovedi dežurnega prognostika lahko spustila celo do nižin.

"Z večjo gotovostjo pa lahko rečem, da bo snežilo v Alpah in alpskih dolinah, kjer lahko zapade od 25 do 30 centimetrov snega," napoveduje dežurni prognostik na Arsu Blaž Šter. 

V petek bodo padavine postopno ponehale, vendar ta trenutek kaže, da bi konec tedna lahko bil vremensko še vedno precej razburljiv. "Mogoče so plohe, temperature pa se bodo gibale okoli desetih stopinj Celzija," pravi Šter.

Čeprav je prihodnji teden v meteorološkem smislu še daleč, pa trenutno kaže, da se bo ozračje ogrevalo le počasi. "Nekoliko topleje sicer bo, a kakšne vročine ni pričakovati. Sploh v zadnjih letih lahko vidimo, da so aprilske temperature nekoliko pod povprečjem. Leta 2021 sta bila tako april kot tudi maj nadpovprečno hladna."

Danes popoldne se bo sicer delno zjasnilo, več oblačnosti bo ostalo na severovzhodu Slovenije. Pihal bo jugozahodnik. Zvečer bodo ponekod v severnih krajih nastajale krajevne plohe, prehodno bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na jugovzhodu do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani agencije za okolje.

Meja sneženja se bo v četrtek spustila na nadmorsko višino od 500 do 800 metrov

Jutri bo pretežno oblačno, več jasnine bo na vzhodu, v hribovitih krajih na zahodu bo mogoča kakšna kaplja dežja. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija.

Do četrtka zjutraj bo dež zajel večji del Slovenije. V četrtek bo po nižinah deževno, meja sneženja se bo čez dan spustila na nadmorsko višino od 500 do 800 metrov. V petek dopoldne bo še deževalo, popoldne pa bodo padavine od zahoda postopno ponehale.

slana, pozeba
Novice Po najhladnejši noči tega tedna: "Škoda bo, v kakšni meri, pa je še prezgodaj govoriti" #video
pomlad
Novice Zima se poslavlja, čez dan bo vse topleje
Ne spreglejte