SiolNET. Novice Slovenija
2,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojni veterani: Za takšno državo se nismo borili #video

2,43

termometer

Več kot 30 upokojenih policistov, ki so se borili za samostojno državo, želi ministrstvo za notranje zadeve izseliti iz stanovanj, ki so jim jih obljubili pred 26 leti. Nekdanji vodja policijskih specialcev Vinko Beznik je ogorčen, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

[video: 66722 / ]

Video: Planet TV

Čeprav je vlada v ponedeljek obljubila sistemsko rešitev, ji Beznik ne verjame. Med upokojenimi policisti še naprej vladata pesimizem in nezaupanje. Za takšno državo se nismo borili, pravijo z grenkobo. Čeprav zakon, ki bi zaplet rešil, podpirajo prav vse parlamentarne stranke, ministrstvo in vlada ne naredita nič, so še poročali v oddaji.

Osamosvojitelj Beznik, ki se že dolgo ni pojavil v medijih, pa je kritičen tudi do združenja veteranov Sever, češ da bi se moral precej bolj odločno postaviti za veterane.

S težkim srcem spremlja, kaj se dogaja njegovim fantom

Vinko Beznik je nekdanji poveljnik specialne enote policije. Vodil je več tajnih operacij, ki so bile ključne za poznejši poraz jugoslovanske armade in dokončni odhod jugoslovanske vojske iz samostojne Slovenije. Tudi zato s težkim srcem spremlja, kaj se dogaja njegovim fantom. "Glede tega sem res ogorčen. Vem, koliko so - ne samo Branko Šalamun, ampak tudi drugi - naredili za to državo," pravi.

Tako Beznik kot Šalamun ministrstvu očitata, da se je spravilo na najbolj ranljiv del policije - upokojence.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 67
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin