Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2020,
7.16

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,55

38

Natisni članek

policija Andrej Jurič

Sreda, 1. 7. 2020, 7.16

3 leta, 9 mesecev

Vlada imenovala novega prvega policista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,55

38

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Vlada je včeraj zvečer na dopisni seji s položaja generalnega direktorja policije formalno razrešila Antona Travnerja in s 1. julijem na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča. Travner je sicer včeraj sam podal odstop.

Jurič bo na položaju do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, navaja STA.

Kdo je Andrej Jurič

Andrej Jurič je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. V policiji se je zaposlil leta 1986 kot prometni policist, v svoji policijski karieri je bil nato pomočnik komandirja Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, komandir Policijske postaje Trbovlje, komandir Postaje prometne policije Ljubljana, zadnja leta pa je deloval kot višji samostojni inšpektor v Centru za prekrškovne zadeve Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi, piše na spletni strani vlade. 

Anton Travner
Novice Travner postal rekorder

Gre že za drugo menjavo vrha policije v mandatu vlade Janeza Janše. Na svoji ustanovni seji je namreč razrešila Tatjano Bobnar in na njeno mesto imenovala Travnerja, sprva kot vršilca dolžnosti, nato pa ga je ta mesec, 12. junija, imenovala za generalnega direktorja policije. Travner je včeraj notranjemu ministru Alešu Hojsu posredoval izjavo, da nepreklicno odstopa s položaja generalnega direktorja policije. Hojs, ki je nato tudi sam odstopil s položaja, je njegov odstop sprejel, navaja STA.

Odstopa sta posledica hišnih preiskav kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), med drugim pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, zaradi nabav opreme, potrebne ob epidemiji novega koronavirusa. Preiskavo je Hojs označil za politično motivirano, zaradi česar je, kot je dejal, sprejel politično odgovornost, piše STA.

Ne spreglejte