Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2022,
19.34

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,94

21

Natisni članek

Miran Videtič Bojan Požar Ura moči

Nedelja, 29. 5. 2022, 19.34

2 leti, 1 mesec

Videtič v oddaji Ura moči: To je pretirano, to je nadgradnja orbanizma #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,94

21

"Do nastopa Goloba sem mislil, da se zakone menja zaradi tega, ker so zastareli, slabi, da jih pa menjaš zaradi tega, da lahko rušiš ljudi, pa se mi zdi malo pretirano in mislim, da gre to tudi nad Orbana. Govorimo lahko o nadgradnji orbanizma," je v oddaji Ura moči z Bojanom Požarjem dejal politični komentator Miran Videtič. Poleg Videtiča je tokrat aktualno politično dogajanje komentiral še Boštjan M. Turk. 

Miran Videtič je izrazil tudi svoje mnenje o novih kadrih. "Priča bomo novi delitvi prek ideologije, ne pa delitvi oziroma odhodom tistim, ki niso sposobni." 

Golob ima možnost demontaže države 

"Prvič po tridesetih letih ima mandatar s to večino, s takim programom in z Levico, ki jo je v ta program vkomponiral, možnost dekonstrukcije, demontaže države kot celote. On ima to moč, Janša je to moč imel, ampak jo je izkoristil v nasprotni smeri," je komentiral Boštjan M. Turk. Prisluhnite, v kakšni smeri.

Spregovorili so tudi o novih političnih obrazih, pri katerih se je po mnenju Videtiča pokazalo, "da so politiko premaknili v estradništvo, pri čemer je pomembno biti ljudem všečen. "Kot bi šlo za nek Big Brother," je dodal.

Izogiba se zunanji politiki 

Sogovorniki so izpostavili še en zanimiv vidik, ki so ga opazili pri novem mandatarju. Kot je dejal Videtič, se Golob "zunanje politike izogiba kot hudič križa, ker nima razvejane socialne mreže na mednarodnem parketu." Vendar pa temu ne bo mogel ubežati, so se strinjali.

"Slovenska levica ima doktrino zunanjega sovražnika. Ne verjamem, da bi se karkoli spremenilo z umikom Janše;" je še povedal Videtič. 

Novice Kadič v Uri moči: Če je alternativa skrajno levičarstvo, potem se nam obetajo precej težki časi #video
Novice Gregorčič v Uri moči: Ta spor bi lahko bil zanimiv politični dogodek #video
Novice Ura moči: ambicija po oblasti, "našizem" in počistili bomo vse - to je golobizem #video
Bojan Požar
Novice Videtič v Uri moči: Golob ni Drnovšek #video

 

Ne spreglejte