Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2022,
11.02

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Natisni članek

praznične luči praznična okrasitev županja lučke Renata Kosec Domžale

Torek, 13. 12. 2022, 11.02

1 leto, 4 mesece

Velika sprememba, v tej občini bodo vseeno zasvetile lučke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Ljubljana praznična okrasitev lučke december | "December je prazničen mesec, mesec, v katerem je čas za druženje s prijatelji in najbližjimi. Pridih čarobnosti decembru doda tudi posebna praznična okrasitev, katere del so novoletne lučke, zato sem se s koncesionarjem dogovorila za prižig novoletnih luči tudi v naši občini," pa je povedala novoizvoljena županja Domžal Renata Kosec. | Foto Ana Kovač

"December je prazničen mesec, mesec, v katerem je čas za druženje s prijatelji in najbližjimi. Pridih čarobnosti decembru doda tudi posebna praznična okrasitev, katere del so novoletne lučke, zato sem se s koncesionarjem dogovorila za prižig novoletnih luči tudi v naši občini," pa je povedala novoizvoljena županja Domžal Renata Kosec.

Foto: Ana Kovač

Pretekli mesec so se po napovedih nekdanjega župana Domžal na občini odločili, da okrasitve mesta letos v Domžalah ne bo, ker bodo varčevali z elektriko. Za praznično vzdušje bo dovolj okrašena jelka v središču mesta, je takrat napovedal župan Toni Dragar. A po volitvah je pretekli teden vodenje občine prevzela novoizvoljena županja Renata Kosec, ki je prisluhnila pobudam občank in občanov, da decembra tudi občina Domžale potrebuje praznično preobleko, poleg tega pa tudi prižig novoletnih luči.

"Ljudje tudi v Domžalah čutimo, da živimo v resnih časih. Imamo izdelan prednostni načrt uporabe in ugašanja javne razsvetljave," je pretekli mesec v objavi na spletni strani domžalske občine napovedal Dragar in se v luči varčevalnih ukrepov odločil za vrsto sprememb.

Ljubljana praznična okrasitev lučke december
Novice V tem slovenskem mestu novoletnih lučk zaradi varčevanja letos ne bo

Nova županja se je odločila za drugačen pristop

Renata Kosec | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl "December je prazničen mesec, mesec, v katerem je čas za druženje s prijatelji in najbližjimi. Pridih čarobnosti mesecu decembru doda tudi posebna praznična okrasitev, katere del so novoletne lučke, zato sem se s koncesionarjem dogovorila za prižig novoletnih luči tudi v naši občini," pa je povedala županja Domžal Renata Kosec, ki je prisluhnila občanom in se kljub prvotnemu namenu, da okrasitve v Domžalah letos ne bo, vseeno odločila za praznično podobo mesta.

Celotna okrasitev v Občini Domžale bo sicer v manjšem obsegu kot pretekla leta, bodo pa del občinske okrasitve tudi središča krajevnih skupnosti. Županja Renata Kosec je pri tem opozorila tudi na vse decembrske dogodke, ki so jih na občini združili v decembrski koledar s sloganom Naj osreči.

 

Županja po izvolitvi organizirala namestitev in prižig novoletnih luči v prazničnem decembru

"Obljubljali smo, da bo občina Domžale občina, v kateri bomo radi živeli. V decembru si vsi želimo čarobnosti in topline, ki jo pričara prav druženje s prijatelji in najbližjimi. Pri tem so pomemben element tudi novoletne lučke. Vse posebej toplo vabim v Čarobno mesto, na koncerta v Športno dvorano Domžale in na otroško silvestrovanje v Češminov park," je ob odločitvi za postavitev praznične okrasitve povedala županja Renata Kosec.

 

Ljubljana lučke
Novice V Ljubljani zmanjšujejo porabo električne energije, lučke bodo gorele skrajšan čas
Praznične luči
Trendi Kdaj se bodo po Sloveniji prižgale praznične lučke
Praznične Lučke
Trendi V Ljubljani prižgali praznične lučke, a tokrat brez župana Zorana Jankovića #foto #video

 

Ne spreglejte