SiolNET. Novice Slovenija
5,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sloveniji 15 novih okužb, okužen tudi otrok iz vrtca v Komendi

5,69

termometer

Koronavirus infekcijska klinika
V Sloveniji so včeraj potrdili 15 novih okužb z novim koronavirusom. Foto: Matej Povše

V Sloveniji so v petek ob 892 testiranjih odkrili 15 novih okužb z novim koronavirusom. Zaradi bolezni covid-19 ni umrl noben bolnik. Včeraj je bilo sicer hospitaliziranih 22 bolnikov, od tega pet na intenzivni negi. Iz bolnišnice sta bila odpuščena dva bolnika, je prek družbenega omrežja Twitter sporočila vlada. V četrtek so okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri otroku iz Vrtca Mehurčki v Komendi. Vodstvo vrtca je o okužbi obvestil eden od staršev, enota, ki jo je obiskoval otrok, bo zaprta do 11. avgusta.

Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2.171 okužb z novim koronavirusom, zaradi covid-19 pa je skupaj umrlo 119 bolnikov. Glede na podatke s spletne strani covid-19.sledilnik.org so po dva nova primera okužb odkrili v Ljubljani in Kranju.

Po en nov primer okužbe z novim koronavirusom so zabeležili v naslednjih občinah: Rogaška Slatina, Trbovlje, Ribnica, Domžale, Škofljica, Maribor, Žiri, Grosuplje, Kozje in Slovenj Gradec. Eno novo okužbo so potrdili pri tujem državljanu. V Sloveniji trenutno beležimo 231 aktivnih primerov okužb. Spomnimo, včeraj so pri nas potrdili 17 novih okužb, umrl pa je en bolnik z boleznijo covid-19.

Testiranje za covid-19 Novice V četrtek 17 okužb, umrla ena oseba, v karanteni 41 otrok

Okužbo potrdili tudi pri otroku iz vrtca v Komendi

Ljubljana s skupaj 361 potrjenimi primeri ostaja občina z največ okuženimi, sledita občini Šmarje pri Jelšah, kjer so našteli 174 okužb, in Ljutomer s 138 potrjenimi primeri. Stanje se očitno umirja tudi v občini Hrastnik, kjer že drugi dan zapored niso potrdili nobene nove okužbe, poroča STA. Za žarišče izbruha novega koronavirusa v Hrastniku velja tamkajšnji dom starejših občanov.

Nov primer okužbe so v četrtek potrdili tudi pri otroku iz Vrtca Mehurčki v Komendi. "Včeraj smo bili s strani starša otroka, ki obiskuje naš vrtec, obveščeni, da je otrok pozitiven na okužbo s covid-19," so sporočili iz prej omenjenega vrtca. Kot so pojasnili, so v sodelovanju z epidemiologom iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) uvedli postopke, ki so določeni v takšnih primerih. Enota Čebelica, ki jo je obiskoval okuženi otrok, bo zaprta do 11. avgusta, varstvo bo potekalo v enoti Mehurčki, so dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin