Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2020,
9.41

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

5

Natisni članek

okužba virus Slovenija Koronavirus

Sobota, 1. 8. 2020, 9.41

3 leta, 8 mesecev

V Sloveniji 15 novih okužb, okužen tudi otrok iz vrtca v Komendi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

5

Koronavirus infekcijska klinika | V Sloveniji so včeraj potrdili 15 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Matej Povše

V Sloveniji so včeraj potrdili 15 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Matej Povše

V Sloveniji so v petek ob 892 testiranjih odkrili 15 novih okužb z novim koronavirusom. Zaradi bolezni covid-19 ni umrl noben bolnik. Včeraj je bilo sicer hospitaliziranih 22 bolnikov, od tega pet na intenzivni negi. Iz bolnišnice sta bila odpuščena dva bolnika, je prek družbenega omrežja Twitter sporočila vlada. V četrtek so okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri otroku iz Vrtca Mehurčki v Komendi. Vodstvo vrtca je o okužbi obvestil eden od staršev, enota, ki jo je obiskoval otrok, bo zaprta do 11. avgusta.

Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2.171 okužb z novim koronavirusom, zaradi covid-19 pa je skupaj umrlo 119 bolnikov. Glede na podatke s spletne strani covid-19.sledilnik.org so po dva nova primera okužb odkrili v Ljubljani in Kranju.

Po en nov primer okužbe z novim koronavirusom so zabeležili v naslednjih občinah: Rogaška Slatina, Trbovlje, Ribnica, Domžale, Škofljica, Maribor, Žiri, Grosuplje, Kozje in Slovenj Gradec. Eno novo okužbo so potrdili pri tujem državljanu. V Sloveniji trenutno beležimo 231 aktivnih primerov okužb. Spomnimo, včeraj so pri nas potrdili 17 novih okužb, umrl pa je en bolnik z boleznijo covid-19.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V četrtek 17 okužb, umrla ena oseba, v karanteni 41 otrok

Okužbo potrdili tudi pri otroku iz vrtca v Komendi

Ljubljana s skupaj 361 potrjenimi primeri ostaja občina z največ okuženimi, sledita občini Šmarje pri Jelšah, kjer so našteli 174 okužb, in Ljutomer s 138 potrjenimi primeri. Stanje se očitno umirja tudi v občini Hrastnik, kjer že drugi dan zapored niso potrdili nobene nove okužbe, poroča STA. Za žarišče izbruha novega koronavirusa v Hrastniku velja tamkajšnji dom starejših občanov.

Nov primer okužbe so v četrtek potrdili tudi pri otroku iz Vrtca Mehurčki v Komendi. "Včeraj smo bili s strani starša otroka, ki obiskuje naš vrtec, obveščeni, da je otrok pozitiven na okužbo s covid-19," so sporočili iz prej omenjenega vrtca. Kot so pojasnili, so v sodelovanju z epidemiologom iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) uvedli postopke, ki so določeni v takšnih primerih. Enota Čebelica, ki jo je obiskoval okuženi otrok, bo zaprta do 11. avgusta, varstvo bo potekalo v enoti Mehurčki, so dodali.

Ne spreglejte