Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
15.12

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

Natisni članek

gasilci požar Škofja Loka

Petek, 26. 1. 2024, 15.12

3 mesece

Požar v Škofji Loki omejili, a ga lahko gasijo še dolgo v noč #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

Škofjeloške policiste so okoli 14. ure obvestili o požaru v industrijski coni na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Interventne službe so še vedno na kraju, je pa škofjeloškim gasilcem s pomočjo poklicnih in prostovoljnih gasilcev iz drugih občin uspelo omejiti požar. Po prvih podatkih ni nihče telesno poškodovan. Opozorilo prebivalcem, naj ne odpirajo oken in naj se ne zadržujejo na območju intervencije, ostaja v veljavi.

"Upoštevajte navodila policistov in drugih interventnih služb," so takoj po požaru sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot je za STA povedal poveljnik Gasilskega poveljstva Občine Škofja Loka Tomaž Ažbe, je na kraju požara, ki je izbruhnil malo pred 14. uro, prisotnih okoli 130 gasilcev z 22 vozili iz škofjeloške in sosednjih občin. "Požar smo omejili in je pod nadzorom," je zagotovil in dodal, da se še vedno izvaja aktivno gašenje, ki bo potekalo še kar nekaj časa.

Tako je bil videti oblak dima, nam je sporočila bralka: 



Na kraj ne hodite in se ne zadržujte v bližini, da bodo interventne službe nemoteno opravljale svoje delo, še prosijo ljudi.  

Ažbe je povedal, da je zagorelo v nekdanji obrtni coni Gorenjske predilnice, požar pa se je po ostrešju kompleksa razširil na različna podjetja. Po prvih neuradnih podatkih naj bi najprej zagorelo v podjetju Bandag, ki se ukvarja s prodajo pnevmatik. Gorele pa niso le pnevmatike temveč, kot je pojasnil Ažbe, tudi drug material. V požaru ni bil nihče poškodovan, premoženjska škoda pa bo velika.

Na terenu so gasilci GARS Kranj, PGD Trata, Gosteče, Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše Sv. duh, Reteče-Gorenja vas-Poljane, Železniki, Poljane, Godešič in Žabnica, Preska Medvode, Bitnje, Besnica, Mavčiče, Kranj Primskovo, Goriče, Breg ob Savi, Cerklje, Kokrica, Predoslje, Suha, Podblica, Stražišče, Jošt, Trstenik, Golnik in Britof.

 
Fotogalerija
1 / 4

Požar je obsežen: 

Okoliškim prebivalcem sporočajo, naj zaradi požara in dima zaprejo okna stanovanj ali hiš.

Večjih odstopanj nevarnih snovi v zraku in vodi ni

 

Vzrok požara bodo ugotavljali kriminalisti, ki bodo na požarišče lahko stopili, ko bo varno, predvidoma v soboto. Intervencija še vedno traja, zato velja poziv ljudem, naj ne hodijo na kraj in naj se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno lahko opravljale svoje delo. Še vedno velja tudi opozorilo okoliškim prebivalcem, naj ne odpirajo oken, saj se z območja še vedno vali dim.

Kot je povedal poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid, se je aktivirala tudi državna mobilna enota z ekološkim laboratorijem, ki pa doslej ni ugotovila večjih odstopanj nevarnih snovi v zraku in vodi. Bo pa enota še naprej spremljala vse parametre.

"Vsi, ki imajo v bližini parkirana vozila, naj jih odmaknejo, da bodo interventne službe lažje dostopale do kraja požara," še sporočajo s policije. | Foto: Bralec "Vsi, ki imajo v bližini parkirana vozila, naj jih odmaknejo, da bodo interventne službe lažje dostopale do kraja požara," še sporočajo s policije. Foto: Bralec

V sredo zagorel gospodarski objekt

Na Škofjeloškem so se z večjim požarom soočili že v sredo, ko je okoli poldneva ob regionalni cesti Kranj-Škofja Loka v kraju Sv. Duh zagorel gospodarski objekt, je poročala STA. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je zagorelo v zgornjem delu gospodarskega objekta, kjer je v celoti pogorelo ostrešje, več bal sena in slame, tudi viličar in ostali predmeti. Vzrok požara še ni znan, kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara.

Polkaholiki; Rene Soršak,  Žiga Kunstič, Matic Peršuh, Gašper Peršuh
Trendi V požaru v Kidričevem naj bi zagorelo stanovanje bratov iz skupine Polkaholiki
Požar, Kidričevo
Novice V požaru v okolici Kidričevega zgorela mansarda, škoda je velika #foto
Požar v Trbovljah
Novice Zagorelo v spalnici stanovanja, policist in stanovalca potrebovali zdravniško oskrbo #foto
Požar, Srbija, Beograd, gasilci
Novice V trgovskem centru v Beogradu izbruhnil obsežen požar #video
Novice V Celju zgorelo skladišče z avtodomi in motornimi kolesi #video

 

Ne spreglejte