SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prvem poskusu KGZS brez novega predsednika

0,95

termometer

Marjan Podobnik |  | Foto: STA
Foto: STA

Člani novoizvoljenega sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) danes niso izvolili novega predsednika zbornice. Tako prvak SLS Marjan Podobnik kot njegov protikandidat, kmečki sindikalist in nekdanji poslanec SLS Roman Žveglič, sta namreč dobila enako število glasov. Volitve bodo ponovili v torek, so pojasnili na zbornici.

Marjan Podobnik Novice Preobrat: Marjan Podobnik na vrh KGZ

Kandidata sta članom sveta danes predstavila svoja programa, čemur je sledilo glasovanje, ki danes še ni obrodilo sadov. So pa izvolili ostale organe zbornice. Podpredsednika KGZS sta postala Marjan Golavšek in Janez Šimenc, piše STA.

V upravni odbor zbornice pa so bili izvoljeni Luka Leskovec, David Štok, Robert Golc, Albin Oven, Franc Prelesnik, Vincenc Otoničar, Martina Janžekovič Legan, Martin Mavsar, Rok Sedminek, Anton Medved, Erna Skok, Matej Skrivarnik, Boris Gumilar, Jože Simončič, Rok Roblek, Primož Pevec in Peter Vrisk, ki je bil prvi predsednik zbornice.

Najvišji organ zbornice je sicer svet KGZS, ki je sestavljen iz voljenih predstavnikov fizičnih in pravnih oseb. Vodijo ga predsednik in dva podpredsednika, dosedanji predsednik je Cvetko Zupančič, podpredsednika pa Marjan Golavšek in Branko Tomažič.

Na volitvah v svet KGZS, ki so potekale konec septembra oz. v začetku oktobra, je največ od skupno 41 mest v skupini fizičnih oseb prejelo Društvo SKZ - Slovenska kmečka zveza, in sicer 15. V skupini pravnih oseb je bil izvoljen tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je kandidat Slovenske kmečke zveze za predsednika zbornice. Vendar pa njegovemu imenovanju po poročanju Dnevnika nasprotuje skupina novoizvoljenih svetnikov, ki želi, da zbornico vodi kmet, in ne predsednik politične stranke, in je za predsednika predlagala Žvegliča, še navaja STA.

Klemen Podobnik Novice Klemen Podobnik z močno podporo izvoljen kot kandidat Splošnega sodišča EU

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin