SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V pripravi civilni tožbi zoper Stefana Cakića

0,29

termometer

Stefan Cakić in Gorazd Fišer
Foto: Bojan Puhek

Dve leti po tragični smrti priznanega dramskega igralca Gašperja Tiča sta v pripravi civilni tožbi njegovih sinov zoper 22-letnega Ljubljančana Stefana Cakića, ki je Tiču vzel življenje. Cakić je že na prestajanju pravnomočne desetletne zaporne kazni.

Na prvostopenjskem sodnem procesu so Cakića spoznali za krivega, da je 18. junija 2017 v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi vpliva zaužitega kokaina in alkohola ubil takrat 44-letnega Tiča.

Tičevi starši se niso odločili za odškodninski pregon

Cakić je bil na prvi stopnji obsojen na zaporno kazen osem let in pol, višje sodišče pa mu je nato oktobra lani prisodilo deset let zaporne kazni in tako prvostopenjsko sodbo zvišalo za leto in pol. Zoper to sodbo Cakić ni vložil zahteve za varstvo zakonitosti.

Medtem ko sta po informacijah Dela in Slovenskih novic v pripravi civilni tožbi Tičevih sinov zoper Cakića, pa naj se po poročanju Dela Tičevi starši ne bi odločili za odškodninski pregon Cakića.

Sojenje Stefanu Cakiću za smrt igralca Gašperja Tiča. Novice Uboj Gašperja Tiča: Cakić ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin