SiolNET. Novice Črna kronika
4,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uboj Gašperja Tiča: Cakić ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti

4,14

termometer

Sojenje Stefanu Cakiću za smrt igralca Gašperja Tiča.
Stefan Cakić, ki je bil obsojen uboja igralca Gašperja Tiča, ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti. Foto: Bojan Puhek

Stefan Cakić, ki je bil zaradi uboja Gašperja Tiča pravnomočno obsojen na deset let zapora, se je odločil, da ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti. Kazen je tako postala dokončna in izvršljiva, Cakić pa jo že prestaja v zavodu za prestajanje kazni Dob.

"Zahteve za varstvo zakonitosti nismo vložili, ker je bila taka klientova odločitev," je za Delo in Slovenske novice povedal zagovornik Stefana Cakića Gorazd Fišer. Medtem še vedno ni znano, ali bodo Tičevi svojci proti Cakiću sprožili tudi postopek na pravdnem oddelku sodišča.

Stefan Cakić Novice Stefan Cakić pravnomočno obsojen na deset let zapora

Cakića sodišče spoznalo za krivega uboja

Pooblaščenka staršev Gašperja Tiča Mojca Furlan je povedala, da se ti za pot pravde niso odločili. David Sluga, ki zastopa Tičevega starejšega sina, pravi, da mu je klient naročil, naj v njegovem imenu zaradi duševnih bolečin ob izgubi očeta in materialne škode vloži odškodninsko tožbo, vendar ta še ni pripravljena. Petruša Jager, ki zastopa Tičevega drugega sina, ki je še mladoleten, pa pojasnjuje, da sinova skrbnica oziroma mati Nataša Tič Ralijan zadeve ni pripravljena komentirati.

Danes mineva leto dni, odkar je Cakića sodišče spoznalo za krivega smrti igralca Gašperja Tiča. Danes mineva leto dni, odkar je Cakića sodišče spoznalo za krivega smrti igralca Gašperja Tiča. Foto: STA

Danes sicer mineva leto dni, odkar so Cakića, ki dejanja ni zanikal, je pa trdil, da se kritičnega časa ne spominja v celoti, na okrožnem sodišču spoznali za krivega smrti Gašperja Tiča. Cakić naj bi uboj zagrešil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije osebnostne motnje ter alkohola in kokaina, ki ju je užil v času pred dejanjem.

Prvostopenjsko sodišče mu je prisodilo osem let in pol zapora, višje sodišče pa mu je nato oktobra lani prisodilo deset let zaporne kazni in tako prvostopenjsko sodbo zvišalo za leto in pol.

Cakić Novice Sodišče: Stefan Cakić je kriv. V zapor mora za osem let in pol. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin