SiolNET. Novice Slovenija
3,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V nedeljo potrdili 234 novih okužb s koronavirusom #video

3,90

termometer

V nedeljo so v Sloveniji ob 1.605 PCR-testih po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, potrdili 234 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 14,6-odstoten. Povprečje potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh se je po vladnih podatkih še znižalo, zdaj znaša 785. Opravili so tudi 6.567 hitrih antigenskih testov, a ni znano, koliko je bilo pozitivnih. V bolnišnicah se zdravi 652 oseb, 21 več kot dan prej. 157 bolnikov se zdravi v intenzivni terapiji. Umrlo je osem covidnih bolnikov.

Po podatkih sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 11.883 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je za 19,6 odstotka nižji kot pred tednom dni.

Na ravni države 14-dnevna incidenca še vedno ostaja visoka, znaša 562,9. Sedemdnevna incidenca na ravni države znaša 261,6. 14-dnevna in 7-dnevna incidenca ostajata najnižji v Obalno-kraški regiji, najvišji pa v Primorsko-notranjski regiji.

"Število pacientov, ki zaradi okužbe s covid-19 potrebujejo bolnišnično oskrbo, žal, ostaja visoko. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 652 pacientov, 21 več kot včeraj. Na intenzivni terapiji se danes zdravi 157 pacientov, trije več kot včeraj oziroma šest več kot v soboto," je na novinarski konferenci dejala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša.

Čez vikend je bilo v bolnišnice sprejetih 91 bolnikov – včeraj 42 in v soboto 49. Včeraj je bilo skupaj iz bolnišnic odpuščenih 14 oseb, 41 pa jih je bilo odpuščenih v soboto.

Včeraj umrlo šest covidnih bolnikov

V soboto so sicer ob 2.620 PCR-testih potrdili 478 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 18,2 odstotka. Povprečje potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh se je znižalo na 792. Bolnišnično zdravljenje je v soboto potrebovalo 631 covidnih bolnikov, 154 intenzivno nego, umrlo je šest covidnih bolnikov.

To se glede na načrt sproščanja ukrepov po kriterijih za državo uvršča v oranžno fazo ukrepov, za prehod v rumeno fazo pa mora sedemdnevno povprečje pasti pod 600. V oranžno fazo ukrepov se uvršča tudi število hospitaliziranih, ki mora za prehod v rumeno fazo pasti pod 500. Ne glede na te kriterije pa v posameznih regijah veljajo ukrepi, kot jih je sredi preteklega tedna glede na takratno stanje v posamezni regiji sprejela vlada.

 

Preberite še:

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Toliko novih okužb so potrdili v soboto strežba gostinski lokal Novice Odpirajo se terase gostinskih lokalov, na shodih dovoljeno zbiranje do 100 ljudi maturanti Novice Cepila bi se le vsak sedmi maturant oziroma maturantka #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin