SiolNET. Novice Slovenija
7,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko novih okužb so potrdili v soboto

7,41

termometer

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah
Foto: Ana Kovač

Delež pozitivnih testov PCR je znašal 18,2 odstotka, sedemdnevno povprečje novih okužb je padlo pod 800.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so v soboto v Sloveniji ob 2.620 opravljenih testih PCR potrdili 478 novih okužb s koronavirusom.

Pozitivnih je bilo 18,2 odstotka testov, kar je najnižji delež ta teden. Pred tem je bilo vsak dan pozitivnih prek 20 odstotkov opravljenih testov PCR.

V bolnišnicah se zdravi 631 covidnih bolnikov, od tega na intenzivni negi 154, umrlo je šest covidnih bolnikov, je prek Twitterja sporočila vlada.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb se je v primerjavi s petkom, ko je znašalo 801, še znižalo, in sicer na 792. To se glede na načrt sproščanja ukrepov po kriterijih za državo uvršča v oranžno fazo ukrepov, za prehod v rumeno fazo pa mora sedemdnevno povprečje pasti pod 600. V oranžno fazo ukrepov se uvršča tudi število hospitaliziranih, ki mora za prehod v rumeno fazo pasti pod 500. Ne glede na te kriterije pa v posameznih regijah veljajo ukrepi, kot jih je sredi tedna glede na takratno stanje v posamezni regiji sprejela vlada.

Največja pojavnost okužb še vedno v primorsko-notranjski in savinjski regiji

Po danes objavljenih vladnih podatkih največjo pojavnost okužb v zadnjih 14 dneh na 100 tisoč prebivalcev še vedno beležijo v primorsko-notranjski (789,2) in savinjski regiji (713,4), najmanjšo pa v obalno-kraški (347,4), goriški (479,6) in pomurski regiji (493). Na ravni države je 14-dnevna pojavnost okužb na 100 tisoč prebivalcev 565,2, kar je manj kot dan prej, ko je znašala 576,3.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji 11.911 aktivnih primerov okužb.

Oglejte si še:

matura Novice Prihodnji teden cepljenje maturantov proti covid-19 #video gostinski lokal Novice Strežba na terasah: to so pogoji, ki jih bo treba izpolniti #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin