SiolNET. Novice Slovenija
9,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Mariboru našli novo bombo #video

9,88

termometer

Bomba Maribor
Bomba, ki so jo pred 14 dnevi deaktivirali. Foto: Lea Majcen

V Mariboru so po podatkih uprave za zaščito in reševanje našli novo bombo. To je v zadnjem obdobju že tretja bomba, pred 14 dnevi pa sta bili zaradi deaktivacije potrebni obširni evakuaciji.

Kot so sporočili z Mestne občine Maribor, so gradbeni delavci na gradbišču podvoza pod železniško progo v Ljubljanski ulici na topovski izstrelek naleteli danes zgodaj popoldne. Na kraj najdbe so takoj prišli pirotehniki in ugotovili, da gre za izstrelek nemške izdelave iz druge svetovne vojne. Najdba ne predstavlja nevarnosti za okolico in jo bodo pirotehniki odpeljali v uničenje, so navedli na občini.

Konec oktobra je v Mariboru potekala prva velika evakuacija zaradi deaktiviranja 250-kilogramske bombe, v kateri je sodelovalo 150 ljudi.

NADZOROVANA EKSPLOZIJA

[VIDEO - RAZSTRELITEV VŽIGALNIKA V MARIBORU] Poglejte si trenutek nadzorovane eksplozije 💥 mehanskega vžigalnika letalske bombe iz 2. sv. vojne. Posnetki so nastali s policijskim dronom.

Objavil/a Slovenska policija /The Slovenian police dne Torek, 05. november 2019

Poglejte si, kako je potekala deaktivacija 500-kilogramske bombe. Posnetki so nastali s policijskim dronom.


 Pozneje je 3. novembra potekala še ena, ko so deaktivirali 500-kilogramsko bombo, takrat pa so morali evakuirati 300-metrski pas, ki je zajel okrog tisoč stanovalcev.

Prvo so našli v bližini nakupovalnega središča Europark in jo onesposobili na gradbišču za centrom, drugo pa v bližini železniške proge in glavne avtobusne postaje.

Na območju mesta je po nekaterih ocenah še vedno okoli 200 neeksplodiranih bomb, zato je občina napovedala tudi spremembo odloka, ki bo investitorjem pred gradnjami zapovedal predhodne raziskave terena.

Bomba Maribor Novice Maribor: deaktivacija 250-kilogramske bombe uspešna #foto #video Bomba v Mariboru Novice Maribor: deaktivacija 500-kilogramske bombe uspešna #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 53
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin