Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 4. 2021,
11.22

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Indija

Nedelja, 25. 4. 2021, 11.22

3 leta

V Indiji znova rekordno število okužb in smrti zaradi covida

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Indija covid-19 | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Indiji so v zadnjem dnevu zabeležili skoraj 350 tisoč novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar predstavlja nov največji prirast okužb v enem dnevu v svetu. V bolnišnicah se še naprej soočajo s pomanjkanjem kisika za covidne bolnike. V New Delhiju, ki je med najbolj prizadetimi mesti, so za en teden podaljšali zaprtje javnega življenja.

Iz Indije danes poročajo o rekordnih 349.691 novih okužbah. Zaradi pomanjkanja kisika v bolnišnicah še naprej narašča tudi število umrlih. V minulih 24 urah je zaradi covida-19 umrlo 2767 ljudi, kar je največ od začetka pandemije, kažejo podatki indijskega ministrstva za zdravje.

To je že četrti dan zapored, da so v državi z 1,3 milijarde ljudi zabeležili več kot 300.000 primerov okužb in več kot 2000 primerov smrti, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Bagdad požar
Novice V požaru v covidni bolnišnici v Bagdadu najmanj 23 mrtvih

V bolnišnicah primanjkuje postelj, zdravil in kisika

Zdravstveni sistem je pod velikim pritiskom, v bolnišnicah primanjkuje postelj, zdravil in kisika. Bolnišnice v prestolnici New Delhi pošiljajo opozorila zaradi pomanjkanja kisika za bolnike. Številni strokovnjaki sicer opozarjajo, da Indija še ni blizu vrhunca tokratnega vala pandemije.

Pakistan je prizadeti sosedi, s katero ima pogosto napete odnose, ponudil pomoč v obliki medicinskih pripomočkov. "Pakistan je kot gesto solidarnosti z ljudmi v Indiji spričo sedanjega vala pandemije covida-19 ponudil pomoč, vključno z ventilatorji," je v soboto po poročanju dpa sporočilo pakistansko zunanje ministrstvo.

Izrael cepljenje
Novice Izjemen uspeh Izraelcev: dan brez novega primera okužbe

V New Delhiju podaljšali zaprtje 

V New Delhiju, kjer živi 20 milijonov ljudi, so se spričo poslabšanja epidemioloških razmer danes odločili, da še za teden dni podaljšajo zaprtje javnega življenja, ki so ga uvedli v ponedeljek, je po poročanju francoske tiskovne agencije APF sporočil glavni minister indijske prestolnice Arvind Kejriwal.

Ob New Delhiju je zaradi koronavirusa močno prizadeta tudi finančna metropola Mumbai, o rekordnem porastu okužb pa poročajo tudi iz Bengalora, ki velja za središče visoke tehnologije.

V Indiji so doslej zabeležili 16,9 milijona primerov okužbe z novim koronavirusom, kar jo uvršča med najhuje prizadete države za ZDA. Zaradi covida-19 je v Indiji doslej umrlo 192.311 ljudi.

Angela Merkel
Novice V Nemčiji zaostrovanje, v Belgiji kljub polnim bolnišnicam rahljanje ukrepov
Ne spreglejte