SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Urologu izolskega Medurja 90 evrov za operacijo preko vrste?

3

termometer

Po tistem, ko so pacienta v Medurju, zasebni ambulanti s koncesijo, brezplačno pregledali, so ga zaradi dogovora o datumu operacije naročili še na samoplačniški posvet. Ta je stal 90 evrov.

Delo razkriva še eno zgodbo dvoživkarstva v zdravstvu, ko se meša javno z zasebnim. V svojem prispevku v Delu ugotavljajo, da posvet "ni bil potreben, je bil pa nujen, da se določi datum operacije".

Zdravnik, ki je pacienta sprejel in mu zaračunal storitev, sicer predstojnik urološkega oddelka v slovenjgraški bolnišnici Marko Zupančič, ga je pozneje sprejel v bolnišnici in bil njegov lečeči zdravnik. Operiral pa ga je kolega, ki prav tako svetuje v Medurju v Izoli. Čeprav ni šlo za nujno operacijo, je bolnik na vrsto prišel 20 dni po pregledu, medtem ko je povprečna čakalna doba od 33 do 45 dni, še navaja Delo.

Tudi v to koncesijsko zgodbo vpleten nekdanji minister Gantar Po navedbah časnika so v Medurju to storitev želeli zaračunati tudi zavarovalnici, a so jih zavrnili, ker je storitev že plačal bolnik. Časnik opozarja, da je Medur postal znan lani, ko mu je nekdanji minister Tomaž Gantar omogočil širitev koncesije v Izolo in se je ugibalo, ali je to storil zato, da bi se tam zaposlil, kar je zanikal.

Ko je novembra lani odstopil kot minister, pa je delal tudi v Medurju. Vendar je to svoje delo pospremil z besedami, da je nekajkrat brezplačno nadomeščal doktorja Kolarja, nosilca koncesije.

Spomnimo, da se je podobna zgodba odvila tudi z Železniškim zdravstvenim domom Ljubljana, ki mu je kot minister podelil koncesijo, od maja pa tam tudi dela. Za Planet Siol.net je pojasnil, da se mu to ne zdi prav nič moralno sporno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin